AcasăEvenimentMAFIA DEŞEURILOR - Gunoaiele de la Arinieş/Borșa depozitate PREMEDITAT la Dealul Bucăţii!...

MAFIA DEŞEURILOR – Gunoaiele de la Arinieş/Borșa depozitate PREMEDITAT la Dealul Bucăţii! Deputatul PNL Mircea Dolha, dat de gol de conducerea Companiei Remin

DISTRIBUIȚI

Deputatul PNL Mircea Dolha ştia că o parte dintre gunoaiele care trebuiau relocate de la Arinieş – Borşa la Tepliţa-Sighetu Marmaţiei vor ajunge la Dealul Bucăţii pe un teren care aparţine Companiei Remin.

Întrebat de reporterul Nord TV de ce nu a recunoscut niciodată implicarea firmei administrate de soţia lui în transportul deşeurilor şi cum comentează faptul că acestea au ajuns în altă parte şi nu acolo unde ar fi trebuit, conform contractului, Mircea Dolha a precizat că a avut o înţelegere verbală cu cei de la Compania Remin şi în baza acestei înţelegeri ar fi depozitat acele deşeuri la Dealul Bucăţii.

Contactat telefonic pentru a-şi exprima un punct de vedere, directorul Remin SA, Ovidiu Gâlcă a declarat că a existat o discuţie, dar nici vorbă de o înţelegere sau o aprobare pentru această acţiune.

„Este vorba despre o haldă pe care Remin a predat-o încă din 2007 – 2008 către Conversmin ca să fie ecologizată. Nici vorbă că acolo ar fi trebuit să se depoziteze deşeuri, ca dovadă este şi faptul că Garda de Mediu le-a dat amendă. Pentru că la Arinieş aveau loc frecvent incendii, s-a luat steril de la Dealul Bucăţii ca să fie stins focul. A fost o discuţie să se pună pământ înapoi,dar nu s-a dat undă verde pentru aşa ceva”, a precizat Ovidiu Gâlcă.

Acesta a mai precizat că cel care a mijlocit această acţiune pentru Mircea Dolha a fost un borşean, Gavrilă Mihali. „Mi-a spus adjunctul meu, inginerul şef Ioan Nechita că s-a prezentat la el un borşean, Gavrilă Mihali, care i-a spus că ar vrea să aducă acest steril înapoi. Li s-a răspuns să sorteze sterilul, să-l cearnă, să obţină avizele necesare de la cei îndreptăţiţi să le acorde şi apoi mai stăm de vorbă. Nu li s-a permis sub nicio formă să depoziteze acolo deşeuri”, a mai spus Gâlcă.

SC Maruani Com SRL, firma administrată de soţia deputatului Mircea Dolha are ca termen de conformare data de 11 decembrie, respectiv să aducă terenul administrat de Conversmin (Dealul Bucăţii) la forma iniţială. Termenul a fost dat de către Garda Naţională de Mediu, Comisariatul Judeţean Maramureş. Pe scurt, toate deşeurile care au fost „pierdute” la Dealul Bucăţii trebuie curăţate şi duse la Tepliţa, Sighetu Marmaţiei şi asta în aproximativ 24 de ore.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA