AcasăActualitatePoliticMAE - Peste 100.000 de români au votat în străinătate la alegerile parlamentare...

MAE – Peste 100.000 de români au votat în străinătate la alegerile parlamentare 2016

DISTRIBUIȚI

MAE Votul românilor din străinătate la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților s-a încheiat luni dimineață, la ora 7,00, ora locală a României, odată cu închiderea ultimelor secții de votare din SUA și Canada, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

MAE Este vorba de secțiile din Los Angeles, San Francisco, Seattle, Portland, Sacramento, Las Vegas (SUA) și Vancouver (Canada), scrie libertatea.ro.

Ca urmare a diferențelor de fus orar, votul s-a derulat în străinătate pe durata a 35 de ore și a decurs în condiții normale. În total, în cele 417 secții de votare din străinătate au votat 106.038 de alegători, precizează MAE.

Majoritatea celor 106.038 de români din diaspora care au votat la alegerile parlamentare de duminică, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central la închiderea procesului de vot, au optat pentru PNL şi USR, cele două formaţiuni având ambele un scor de peste 25 % fiecare, atât la Cameră, cât şi la Senat.

Rezultatul neoficial al alegerilor parlamentare, potrivit exit-poll-urilor, arată că PSD, împreună cu ALDE realizează majoritatea în Parlament, având peste 52%.

De cealaltă parte, PNL, cu USR strâng împreună doar în jur de 30%, insuficient pentru a coagula o majoritate în Legislativ pentru a veni cu o propunere de premier.

sursa

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA