AcasăLifestyleMachiajul din anii 1950 influențează machiajul de astăzi

Machiajul din anii 1950 influențează machiajul de astăzi

spot_img

DISTRIBUIȚI

Cu ajutorul actrițelor de la Hollywood, genele false au câștigat popularitate încă din anii 1940 și anii 1950. Industria produselor cosmetice a observat rapid popularitatea genelor false și a început să experimenteze diverse tehnici de aplicare a genelor false și a extensiilor de gene.

În anul 1947, frații Ailott, artiști britanici care se ocupau de machiajul din industria cinematografică, au înființat o companie numită Eyelure, aceasta devenind una dintre primele companii din lume cunoscute care au fabricat gene false. Considerând genele rotunde ale lui Elizabeth Taylor din filmul Cleopatra și celebrul model de modă Twiggy cu genele lungi, genele false erau, în mod cert, la modă. Femeile din vremea aceea erau în permanentă căutare de produse care să le facă genele mai evidențiate. Așadar, până în anul 1970, genele false erau deja o afacere în plină expansiune în Statele Unite ale Americii, iar printre mărcile populare se numărau firme care există și în ziua de astăzi, firme precum Revlon, Max Factor și Elizabeth Arden.

Dacă ne gândim la anii 1950 și la toate stilurile de machiaj din acești ani (nu doar moda genelor false) ne vin în minte pe lângă Elizabeth Taylor, personaje precum Sofia Loren, Maureen O’Hara, Grace Kelly, Audrey Hepburn. Aceste femei nu au fost doar exemple ale modei, ci și icoane de frumusețe pentru femeile din întreaga lume. Aspectele lor de machiaj au definit epoca și a fost, fără îndoială, o epoca a eleganței si a farmecului. Vizitele în saloanele de înfrumusețare și în cabinetele de cosmetică au devenit obiceiuri esențiale pentru femeile pline de eleganță și farmec.

Caracteristici cheie în machiajul anilor 1950

  • Sprâncene mai pline în formă de arcadă
  • Ochi cu aspect natural și gene false și/sau rimel
  • Fond de ten – lichid sau cremă de culoare foarte pală
  • Fard de obraji
  • Buze conturate – ruj cu contur de creion de buze

Revenind la modă pielea de culoare palidă cât mai albă, fondul de ten sau pudra erau căutată în cea mai deschisă culoare posibilă. Delicatețea era obiectivul fiecărei firme pentru fondurile de ten lichide, iar printre firme regăsim Elizabeth Arden, Max Factor și Helena Rubinstein. Spre deosebire de anii 1940, când se găsea doar pudră pentru față, în anii 1950, fiecare zi începea cu o bază de fond de ten cremos.

De asemenea, rujul și conturul de buze jucau un rol important în machiajul femeilor din anii 1950. Era ceva obișnuit să se extindă marginea naturală a buzelor cu un contur de buze, ceea ce făcea ca femeile să arate mult mai feminine și strălucitoare. Rujul de culoare roz și roșie erau cele mai căutate.

Potrivit unui sondaj realizat în anul 1951 care a arătat că mai mult de două treimi dintre femei purtau ruj în mod regulat, ne dăm seama că rujul era, în mod cert, unul dintre cele mai folosite produse cosmetice. Prin urmare, obiectivul firmelor producătoare de rujuri si-au setat ca obiectiv rujul rezistent pe buze pentru o perioadă mult mai lungă.

Hollywood este de mult timp plin de exemple de frumuseți unice, fiecare cu propria moștenire excepțională de lungă durată. Chiar și celebritățile din ziua de azi continuă să se inspire de la vedetele din Epoca de Aur. De exemplu, aspectul elegant, sexy și seducător al lui Jennifer Lawrence ar putea să vă amintească de frumusețea senzuală a lui Mae West din anii 1930.

Cum s-a menționat mai sus, pe lista lungă cu femei legendare, Elizabeth Taylor iese cu siguranță în evidență. Frumusețea ei a încântat publicul timp de multe decenii, iar trăsăturile sale deja rafinate au fost puse în valoare de produsele de machiaj cum sunt genele false, folosite de ea și de armata ei de stiliști.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA