spot_img
AcasăAdministrațieM.A.I. - Milioane de români şi-au preschimbat documentele în acest an

M.A.I. – Milioane de români şi-au preschimbat documentele în acest an

DISTRIBUIȚI

M.A.I. 3 milioane de pașapoarte, cărți de identitate, permise și certificate de înmatriculare emise în primele 7 luni ale anului de serviciile comunitare ale MAI

Este un an încărcat pentru lucrătorii MAI: în primele 7 luni ale anului au fost eliberate 671.039 pașapoarte, peste 1,1 milioane de permise de conducere, certificate de înmatriculare și autorizații provizorii și 1.298.229 cărți de identitate.
Pentru eliberarea acestor documente, chiar dacă legislația prevede 6 modalități de plată (online prin internet banking, virament bancar, mandat poștal, plata la trezorerii, plata direct la ghișee, plata la prefecturi), românii preferă în continuare plata în numerar la ghișeu.

Conform unei analize realizate la nivelul MAI, în luna iulie peste 74% dintre cetățeni au plătit taxele pentru pașaport la ghișeu, numai 2% prin virament bancar și puțin peste 1% prin internet banking, în timp ce în cazul permiselor, procentul celor care au plătit la ghișeu este de peste 90%.

Pentru reducerea timpilor necesari preluării și prelucrării acestor solicitări de documente s-au luat succesiv măsuri administrative de suplimentare a ghișeelor până la capacitatea maximă, redistribuirea la ghișee a unui număr mai mare de funcționari, mărirea programului de lucru și reducerea sau reprogramarea concediilor de odihnă pentru lunile de vară.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA