AcasăEvenimentLuptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale Maramureş au trecut cu brio primele probele...

Luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale Maramureş au trecut cu brio primele probele de concurs ale competiţiei „Cupa Structurilor Speciale de Intervenţie” (FOTO)

spot_img

DISTRIBUIȚI

Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române organizează în perioada 2-4 septembrie cea de-a patra ediţie a Cupei Structurilor Speciale de Intervenţie. În cadrul evenimentului se întrec 47 de echipe formate din luptători ai structurilor de intervenţie din cadrul Poliţiei Române – printre care şi echipa SAS Maramureş – alături de echipe ale Jandarmeriei Române şi Serviciului Român de Informaţii.

Ieri, 2 septembrie, în Pădurea Cernica din apropierea capitalei, poliţiştii maramureşeni şi-au testat condiţia fizică, abilităţile de trăgători, atenţia distributivă şi mai ales, spiritul de echipă, în cele două probe de anduranţă şi tactică specifică de intervenţie. Ei au trecut cu brio diferite probe de îndemânare, de depăşit obstacole, în condiţii de dificultate sporită, dovedind că fac faţă unor situaţii ce implică concentrare şi efort fizic intens.

Probele de anduranță şi tactica specifică de intervenţie s-au desfăşurat atât pe uscat, cât şi pe apă, participanţii simulând modalităţi de intervenţie în situaţii de urgenţă (cercetare, căutare, salvare, transportul accidentaţilor, recuperarea unor obiecte), înot aplicativ (recuperarea unor obiecte de pe luciul apei, executarea de trageri cu arme de foc în ţinte aflate pe apă).

Astfel, au efectuat simulări ale unor situaţii reale, pe parcursul cărora, luptătorii au avut misiunea de a transporta ostatici în teren accidentat sau de a recupera substanţe radioactive şi de a le depozita în perimetre de siguranţă.

Totodată, luptătorii au avut de parcurs, contra cronometru, trasee tactice, constând în traversarea unor poduri improvizate la înălţime, coborâri cu tiroliana şi în rapel.

Competiţia continuă astăzi, cu noi probe de anduranță și tragere de precizie, în condiţii de luptă, cu muniţie de război, în poligonul de antrenament din Băneasa. 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA