Acasă News Alert LUPTA CU VIRUSUL - 60 de zile cu COVID-19 în Baia Mare

LUPTA CU VIRUSUL – 60 de zile cu COVID-19 în Baia Mare

Crap Art

DISTRIBUIȚI

Am trăit o perioadă de 60 de zile de frământări, panică, internări, izolări la domiciliu, carantină, nopţi cu coşmaruri, nopţi nedormite, cu un personal medical care pentru prima dată a dat piept cu o boală foarte contagioasă şi care a necesitat adaptare rapidă şi măsuri de prevenire de maximă siguranţă. Un virus nou, o boală care a bulversat omenirea, ne-a oprit orice speranţă şi pentru un timp ne-a blocat.

Au fost oameni care nu au înţeles măsurile de prevenire, nu au respectat restricţiile impuse, dar Maramureşul este un loc binecuvântat cu personal medico-sanitar bine pregătit, cu echipament de protecţie corespunzător cu normele în vigoare şi a reuşit printr-un efort unitar cu autorităţile să stăpânească răspândirea acestui virus ucigaş.

Până astăzi au fost confirmaţi în Maramureş – 65 de pacienţi cu boală COVID-19 din care 53 internaţi şi trataţi în Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare – spital de Fază I care asigură asistența medicală a pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

39 de pacienţi au fost vindecaţi şi externaţi cu respectarea repausului şi măsurilor în vigoare, iar 14 pacienţi sunt în continuare internaţi cu posibilitate de externare la două teste COVID-19 – efectuate la interval de 24 de ore – negative.

Fiecare bolnav, în funcţie de simptomatologie, a beneficiat de tratament specific, regim igieno-dietetic individualizat şi adaptat la comorbidităţile existente. Niciunul dintre cei 53 de bolnavi internaţi nu a avut nevoie de intervenţia medicilor specialişti de Terapie intensivă.

Sunt internaţi şi 8 pacienţi suspecţi, cu simptomatologie respiratorie, contacţi sau cu context epidemiologic, care în urma testului de depistare a virusului vor fi confirmaţi ca boală sau infirmaţi şi transferaţi în alte secţii de specialitate.

Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare a intrat într-o nouă etapă prin îndeplinirea criteriilor de includere în Sistemul Naţional de Diagnostic, specific pentru infecţia cu SARS-CoV-2 ca urmare, strategia de testare este axată pe detectarea rapidă a cazurilor COVID-19 în vederea limitării transmiterii infecţiei.

Poate într-o zi pacienţii internaţi vor destăinui momentele în care au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19, trăirile din perioada internării şi a tratamentului din spital.

Este straniu. Medici, asistente, oameni necunoscuţi pentru pacienţi din cauza echipamentului care le schimbă total aspectul, i-au tratat şi le-au dezvăluit tot ce ţine de această boală. Pe unii i-a trădat vocea!

Medici, personal medical, farmacişti, echipa administrativă, toţi muncim ca într-o familie prin respectarea măsurilor cu stricteţe şi responsabilizarea fiecăruia dintre noi pentru a asigura un act medical de calitate, astfel ca pacienţii trataţi să plece vindecaţi şi cu încrederea că orice necaz poate fi depăşit.

Dr. Viorica Cherecheş,
deputat de Maramureş

Foto: Dan Mezok

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proctoline
Crap Art

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

ACTUALIZARE/ CRIMĂ ÎN MARAMUREȘ – Fată de 18 ani, găsită moartă într-o cabană părăsită

În această după-amiază, la ora 17.06, poliția a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că într-o cabană părăsită, situată într-o zonă izolată a...

DOLIU ÎN BAIA MARE – Profesorul de la Lucaciu, Albu Dumitru, s-a stins din viață în accidentul de ieri

Încă o dramă în Baia Mare. Momente sfâșietoare pentru cunoscuții, elevii și familia profesorului Dumitru Albu de la Colegiul Național Vasile Lucaciu din Baia...

(VIDEO) IMAGINI TULBURĂTOARE – Teribilist la volan: depășiri extreme și goană pe trotuar

Imagini tulburătoare surprinse ieri de către un participant la trafic, pe ruta Buzești - Baia Mare (Drumul Județean 108A). Șoferul unui SUV marca Audi,...

ACTUALIZARE/ ACCIDENT MORTAL ÎN BAIA MARE – Bărbat lovit de mașină pe strada 22 Decembrie

Un accident deosebit de grav a avut loc în urmă cu puțin timp pe strada 22 Decembrie din Baia Mare. Potrivit primelor informații, se pare...

ACCIDENT LA BORȘA – Vărul unui fost șef de poliție a provocat un accident, apoi a fugit. Și-ar fi trimis soția să spună că...

Un accident de circulație a avut loc ieri pe raza orașului Borșa. Din primele informații se pare că șoferul unui Mercedes G-400 înmatriculat în...