Acasă News Alert LUPTA CU VIRUSUL - 60 de zile cu COVID-19 în Baia Mare

LUPTA CU VIRUSUL – 60 de zile cu COVID-19 în Baia Mare

Crap Art

DISTRIBUIȚI

Am trăit o perioadă de 60 de zile de frământări, panică, internări, izolări la domiciliu, carantină, nopţi cu coşmaruri, nopţi nedormite, cu un personal medical care pentru prima dată a dat piept cu o boală foarte contagioasă şi care a necesitat adaptare rapidă şi măsuri de prevenire de maximă siguranţă. Un virus nou, o boală care a bulversat omenirea, ne-a oprit orice speranţă şi pentru un timp ne-a blocat.

Au fost oameni care nu au înţeles măsurile de prevenire, nu au respectat restricţiile impuse, dar Maramureşul este un loc binecuvântat cu personal medico-sanitar bine pregătit, cu echipament de protecţie corespunzător cu normele în vigoare şi a reuşit printr-un efort unitar cu autorităţile să stăpânească răspândirea acestui virus ucigaş.

Până astăzi au fost confirmaţi în Maramureş – 65 de pacienţi cu boală COVID-19 din care 53 internaţi şi trataţi în Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare – spital de Fază I care asigură asistența medicală a pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

39 de pacienţi au fost vindecaţi şi externaţi cu respectarea repausului şi măsurilor în vigoare, iar 14 pacienţi sunt în continuare internaţi cu posibilitate de externare la două teste COVID-19 – efectuate la interval de 24 de ore – negative.

Fiecare bolnav, în funcţie de simptomatologie, a beneficiat de tratament specific, regim igieno-dietetic individualizat şi adaptat la comorbidităţile existente. Niciunul dintre cei 53 de bolnavi internaţi nu a avut nevoie de intervenţia medicilor specialişti de Terapie intensivă.

Sunt internaţi şi 8 pacienţi suspecţi, cu simptomatologie respiratorie, contacţi sau cu context epidemiologic, care în urma testului de depistare a virusului vor fi confirmaţi ca boală sau infirmaţi şi transferaţi în alte secţii de specialitate.

Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare a intrat într-o nouă etapă prin îndeplinirea criteriilor de includere în Sistemul Naţional de Diagnostic, specific pentru infecţia cu SARS-CoV-2 ca urmare, strategia de testare este axată pe detectarea rapidă a cazurilor COVID-19 în vederea limitării transmiterii infecţiei.

Poate într-o zi pacienţii internaţi vor destăinui momentele în care au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19, trăirile din perioada internării şi a tratamentului din spital.

Este straniu. Medici, asistente, oameni necunoscuţi pentru pacienţi din cauza echipamentului care le schimbă total aspectul, i-au tratat şi le-au dezvăluit tot ce ţine de această boală. Pe unii i-a trădat vocea!

Medici, personal medical, farmacişti, echipa administrativă, toţi muncim ca într-o familie prin respectarea măsurilor cu stricteţe şi responsabilizarea fiecăruia dintre noi pentru a asigura un act medical de calitate, astfel ca pacienţii trataţi să plece vindecaţi şi cu încrederea că orice necaz poate fi depăşit.

Dr. Viorica Cherecheş,
deputat de Maramureş

Foto: Dan Mezok

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proctoline
Crap Art

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

TRAGEDIE ÎN SIGHETU MARMAȚIEI – Și-a pierdut viața pe loc, la doar 27 de ani. De vină a fost viteza cu care circula

Astăzi, la ora 17.10, polițiștii din Sighetu Marmației au fost sesizați prin SNUAU 112 despre faptul că pe strada Valea Hotarului din municipiu a...

NU SE FACE SUPERMARKET ÎN LOCUL PIEȚEI IZVOARE – Primarul Cherecheș, vehement: “Piața Izvoare va rămâne piața băimărenilor și a producătorilor agricoli!”

Zvonuri conform cărora un cunoscut lanț de supermarketuri ar urma să deschidă un nou magazin în locul Pieței Izvoare a inflamat comunitatea băimăreană, însuși...

VIDEO ȘOCANT: BIZON DE BAIA MARE – S-a dat jos de mașină la semafor și a atacat o șoferiță

Imagini incredibile surprinse de un participant la trafic pe bulevardul Unirii din Baia Mare. Un bărbat a fost cât pe ce să ia la...

SALVARE CONTRACRONOMETRU – Maramureșean grav rănit după ce un ATV a căzut peste el, în pădure. A fost solicitat elicopterul SMURD

O acțiune de salvare contractronometru a avut loc în această după-amiază pe raza localității Strâmtura, în pădure, în zona Vârfului Cireșul. Salvamontiștii au fost...

ÎN BAIA MARE – Transport în comun GRATUIT pentru elevi, în perioada 2-12 iunie

Elevii băimăreni din clasele terminale (a 8-a, a 12-a și, după caz, a 13-a) care urmează ca în următoarea perioadă să susțină examenele naționale,...