spot_img
Acasăsinucidere maramuresLUNA SÂNGERIE – Duminică noaptea va avea loc un fenomen astronomic pe...

LUNA SÂNGERIE – Duminică noaptea va avea loc un fenomen astronomic pe care mulți îl consideră prevestitor al Apocalipsei

spot_img

DISTRIBUIȚI

În noaptea de 27 spre 28 septembrie 2015, planeta Marte, Soarele şi Pământul se vor alinia formând o rară „opoziţie a planetelor” ce se produce o dată la 778 de zile, fenomen astronomic numit ”Luna sângerie”. Profeţii despre această eclipsă s-au tot zvonit din 2014 încoace, iar unele persoane religioase consideră că este un semn al Apocalipsei.

Luna Roşie e un eveniment astronomic destul de rar care are loc în America de Nord, Asia şi Australia anul acesta. Luna îşi va schimba, aparent, culoarea, devenind mai roşiatică. Acest lucru se întâmplă practic în cadrul unei eclipse de Lună. Nu toate aceste evenimente sunt eclipse totale, dar la un interval de timp există şi o tetradă, adică patru eclipse totale consecutive. Cele patru eclipse totale au loc la câteva luni distanţă, iar această ordine a influenţat şi opinii apocaliptice asupra evenimentului.

În cultura multor popoare, ”Luna sângerie” e prevestitoare a sfârşitului lumii. Acest fenomen e, de fapt, o eclipsă totală de Lună, care se petrece atunci când Terra blochează parţial accesul razelor solare pe Lună. Eclipsele totale de Lună se petrec de 2-3 ori pe an, penultima având loc la 4 aprilie 2015.

În timpul eclipsei maxime, Luna capătă aspect roşiatic sau sângeriu dintr-un motiv care nu are legătură cu spiritele răului. Culoarea e dată de razele Soarelui care trec prin atmosfera planetei noastre. Nuanţa discului lunar poate varia de la cărămiziu închis, la portocaliu deschis. Dacă atmosfera Terrei e poluată excesiv (mai ales de cenuşă vulcanică), Luna va căpăta culori mai întunecate. Când atmosfera planetei e mai transparentă, Luna nu va mai fi sângerie, ci de o culoare pală.

Pe 28 septembrie, evreii marchează Sărbătoarea Corturilor (Sucot), un fel de celebrare a recoltei. Se zice că de fiecare dată când „Luna sângerie” se suprapune cu o sărbătoare evreiască, iar numeroase profeţii ies la iveală. Paştele evreiesc cade întotdeauna în preajma unei nopţi cu Lună Plină, astfel că tot ce s-a întâmplat rău de-a lungul secolelor a fost pură întâmplare, spun oamenii de ştiinţă.

Eclipsele totale de Lună sunt rare – una la trei eclipse. Astfel, 4-5 eclipse lunare pot fi văzute pe Pământ într-un deceniu. Dar există o tetradă lunară care înseamnă că eclipsa totală se petrece de patru ori consecutiv. În momentul de faţă suntem în cadrul unei tetrade lunare. Prima eclipsă totală a avut loc pe 15 aprilie 2014, a urmat cea de pe 8 octombrie 2014, pe 4 aprilie 2015 a avut loc a treia consecutivă.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA