AcasăLifestyleLucruri pe care trebuie să le știi atunci când alegi mâncarea pentru...

Lucruri pe care trebuie să le știi atunci când alegi mâncarea pentru pisica ta

DISTRIBUIȚI

Foto: https://www.pexels.com/photo/giving-food-to-cat-5201246/

 

Pisicile, aceste mici feline care ne acompaniază pe mulți dintre noi și ne umplu casa de energii pozitive, sunt ființe independente, ușor de întreținut. Chiar dacă au nevoie de mai puțină atenție decât alte animăluțe precum cățeii, totuși dacă vrem ca sănătatea acestora să nu fie afectată și să se bucure de o viață liniștită și frumoasă alături de noi, trebuie să fim atenți la hrana pe care le-o oferim. Nu este un aspect întocmai ușor din cauză că in pet shopuri există o diversitate de produse care promit să aibă grijă de sănătatea pisicii, oferindu-i aportul de nutrienți de care are nevoie. Totuși, nu toate alimentele sunt potrivite pentru toate pisicile. De aceea, înainte de a face alegerea corectă, fii atent la următoarele aspecte:

  1. Vârsta reală a pisicii

Primul și cel mai important lucru pe care trebuie să îl știi este vârsta felinei tale. În toate magazinele cu hrană pentru animale vei găsi scris pe produse vârsta pentru care se recomandă hrana respectivă. Pisicile junior sunt cele cu vârsta până la un an, cele adulte după vârsta de 1 an, iar cele senior peste vârsta de 7 ani.

 

  • Pentru puii de pisică mâncarea este mai ușoară, grăsimile sunt reduse pentru că sistemul lor digestiv nu este foarte bine dezvoltat și nu are forța necesară să proceseze substanțele din toate alimentele. De exemplu, hrana umeda pisici junior de la Petpal.ro este special concepută de către specialiști pentru a asigura aportul nutrițional necesar pentru puii de felină.
  • Pisicile adulte sănătoase au un sistem digestiv puternic, astfel că le permite consumul a numeroase tipuri de alimente, grasimi, cereale. Excepția rămâne totuși lactoza, pisicile având intoleranta la lactoza provenită din alt lapte decât cel de pisică.
  • Seniorii sunt ceva mai sensibili. Odată cu înaintarea în vârstă este important ca aportul de fibre să fie unul optim, deoarece procesul digestiv se îngreunează.

 

  1. Existența anumitor probleme de sănătate

Prezența anumitor afecțiuni face necesară respectarea unei diete stricte sau mai lejere. De exemplu, pisicile cu probleme urinare au nevoie de hrană uscată fără cereale (fiindcă astfel se poate calma tractul digestiv), cu o concentrație scăzută de magneziu, calciu si fosfor, dar cu un conținut bogat de antioxidanți.

 

De asemenea, pisicile sterilizate au nevoie de mai puține calorii fiindca, in caz contrar, crește riscul de apariție a obezității. Odată cu instalarea obezității pisica este supusă unui risc crescut de a dezvolta alte afecțiuni.

 

Mai mult decât atât trebuie să cunoști nivelul de hidratare de care are nevoie pisica ta.Dacă aceasta consumă prea puține lichide, poate apărea deshidratarea, care poate duce la anumite probleme, printre care si constipația. Astfel, poți suplimenta nivelul de hidratate cu pliculețele de hrană umedă.

 

  1. Ingredientele dăunătoare pentru pisici

Am menționat mai sus despre intoleranta la lactoza pe care o au pisicile, prin urmare, laptele nu trebuie să existe pe lista de ingrediente a mâncării pentru pisici. Pe lângă acesta, alte ingrediente pe care nu le tolerează felinele sunt ceapa, avocado, strugurii și alimentele dulci. Desigur, organismul fiecărei pisici este diferit și pe lângă acestea mai poate fi sensibil și la alte alimente sau substanțe chimice care se regăsesc în hrana pentru ele. De aceea, este indicat să consulți cu atenție eticheta, iar dacă regăsești ingrediente dubioase, nu o cumpăra! În schimb ai grijă ca aceasta să conțină proteine, vitamine și minerale, grăsimi sănătoase și carbohidrați, alături de aminoacizi și chiar apă.

 

Așadar, acestea sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie să le știi atunci când alegi hrana pentru pisica. Ține cont de toate sfaturile de mai sus și ai grijă de sănătatea pisicii tale!

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA