AcasăLifestyleLucrezi de acasă? Uite cum să alegi un laptop potrivit!

Lucrezi de acasă? Uite cum să alegi un laptop potrivit!

DISTRIBUIȚI

Sursa foto: Pexels.com (https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/conexiune-apropiere-tehnologie-computer-5077043/)

 

Pandemia de Coronavirus a transformat multe joburi cu prezență fizică în locuri de muncă de acasă. Astfel, a trebuit nu doar ca oamenii să țină pasul cu tehnologia, ci și să aleagă laptopuri performante pentru a putea lucra de acasă.

 

Dacă și tu faci parte din această categorie, a oamenilor care lucrează de acasă, iată cum îți poți alege un laptop potrivit!

 

Întâi de toate, cât de des folosești laptopul și pentru ce?

 

Trebuie să te întrebi asta pentru a putea alege de ce fel de laptop ai nevoie. Dacă lucrezi de acasă, dar munca ta presupune, spre exemplu, editare foto-video sau ai nevoie să stochezi un număr foarte mare de fișiere, vei avea nevoie de un laptop puternic din mai multe puncte de vedere.

 

Dacă, pe de altă parte, în afara programului de lucru vei folosi laptopul pentru jocuri video, vei avea nevoie de un laptop de gaming. Atunci când nici nu joci jocuri video pe laptop, iar munca ta nu presupune stocare de date și nu ai nevoie de o putere foarte mare a procesorului, poți folosi o variantă comună de laptop, fără multe configurări.

 

În ceea ce privește un interval de preț pentru laptopuri, acesta diferă în funcție de cât de multe configurări are laptopul și de cât de performant este. În prezent, pe piața din România găsești o varietate de modele de laptopuri pentru bugete diverse, de la mic la mare, în funcție de preferințele tehnologice.

 

Configurația hardware este importantă

 

Pentru a alege cu înțelepciune un laptop pe care să lucrezi de acasă, trebuie să acorzi atenție unui detaliu esențial: configurația hardware. Ce face această configurație, mai exact? Ei bine, când spui configurație hardware bună, te referi la: rezoluția ecranului, puterea procesorului, dimensiunea laptopului și a ecranului, memoria RAM, puterea HDD, placa video.

 

Toate acestea trebuie să fie în valori cât mai mari, raportat la tipul de laptop, la marcă și la preț. Cu cât puterea acestora este mai mare, cu atât configurația este mai bună și mai performantă.

 

Tipul de procesor – Intel sau AMD?

 

Între aceste două tipuri de procesoare a fost mereu o bătălie, de fiecare parte existând atât argumente pro, cât și argumente contra. În prezent, ambele sunt considerate procesoare de calitate, însă cu anumite diferențe, în funcție de preferințele consumatorilor. Până înainte să apară AMD, Intel era considerat cel mai bun procesor.

 

Dacă vrei un laptop performant, pe care să îl folosești pentru mult timp, indicat este să alegi ca procesorul să fie cel puțin Intel I5. Dacă vrei să faci și editare foto-video sau overclock, procesoarele Intel I7 și Intel I9 sunt cele mai recomandate în rândul pasionaților de tehnologie.

 

În ceea ce privește procesoarele AMD, acestea sunt de două tipuri, respectiv U și H, iar recomandarea este folosirea de procesor H.

 

Cu sau fără touchscreen?

 

Depinde de preferințele tale. Dacă vrei un laptop pe care să îl folosești și pe post de tabletă, pe care să poți desena cu un pix special și, în principiu, care să aibă ecran tactil, ai destule variante din care poți alege. Laptopuri cu deschidere de 90 de grade, de 180 de grade sau de 360 de grade există, de asemenea, în multiple variante.

 

Dacă e de preferat cu ecran tactil, însă, doar tu poți decide. Îți poate ușura munca din anumite puncte de vedere, iar dacă vrei un laptop performant, în tendințe, acesta vine la pachet cu ecran tactil.

 

Ce-i drept, de încurcat nu te încurcă, dar poate chiar să ajungă să îți placă atât de mult ecranul tactil, încât să consideri banal un laptop care nu are această configurație.

 

În concluzie, ai de unde alege, indiferent de brand, iar prețul diferă, astfel că dacă dispui de un buget mediu, poți avea un laptop performant și rezistent, fără să cauți prea mult. Totuși, dacă ai putea avea orice laptop ți-ai dori, care ar fi acesta și de la ce brand?

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA