AcasăLifestyleLucrezi cu supape de siguranta? Iata cateva aspecte tehnice care iti pot...

Lucrezi cu supape de siguranta? Iata cateva aspecte tehnice care iti pot fi de ajutor!

DISTRIBUIȚI

Lumea supapelor de siguranta este una complexa si greu de inteles, mai ales pentru cei care nu au de-a face cu acest domeniu. Totusi, daca traiesti intr-o casa sau un apartament, atunci este foarte posibil sa ai de-a face astfel de elemente cel putin o data in viata. De ce?

Pentru ca acestea sunt prezente oriunde exista conducte/tevi care transporta anumite substante – gazoase sau lichide, de obicei. Asadar, iata cateva aspecte tehnice care iti pot fi de folos atunci cand te pregatesti sa lucrezi sau sa verifici integritatea unor supape de siguranta!

Supape de presiune si de siguranta – care este diferenta?

Toate supapele sunt de presiune, doar ca unele sunt si de siguranta. Exista supape numite supape de eliberare a presiunii si supape de siguranta. Cele doua tipuri sunt diferite si cel mai important, functioneaza in mod diferit. Astfel, nu pot indeplini acelasi rol/scop.
Mai exact, supapele de siguranta prezinta o maneta care poate fi actionata in mod manual de catre utilizator pentru a elibera din presiune, in caz de urgenta. Desigur, eliberarea presiunii nu este singurul rol al unei astfel de supape. Atunci cand ai scurgeri in casa, de exemplu, actionarea unei astfel de supape opreste complet alimentarea cu apa, salvandu-te de la mai multa munca, dupa cum s-ar spune.

Tipuri generice de supape de siguranta

Exista sase tipuri generice de supape pe care le poti intalni, sau nu, in apartamentul/locuinta ta:

  • Supapa de siguranta – model automat care elibereaza presiune statica intr-un sistem cu gaz. De obicei, o astfel de supapa se deschide complet in timpul procesului de eliberare a presiunii;
  • Supapa de siguranta de eliberare a presiunii – model automat care elibereaza presiune statica in sisteme cu gaz sau cu lichid;
  • Supapa de eliberare presiune actionata de pilot – acest model elibereaza presiunea in urma unei comenzi de la distanta primita de la un pilot;
  • Supapa de siguranta cu presiune scazuta – model care elibereaza presiunea atunci cand diferenta dintre presiunea din interiorul sistemului si cea ambientala este mica;
  • Supapa de siguranta in vid – acest model elibereaza presiunea cand diferenta este una mica, negativa, sau aproape de valoarea presiunii atmosferice;
  • Supapa de siguranta cu presiune scazuta in vid – acest model le inglobeaza le anterioarele doua si elibereaza presiunea atunci cand diferenta este mica, negatica, pozitiva, sau aproape de valoarea presiunii atmosferice.

Dupa cum poti vedea, nu este usor sa iti dai seama de ce tip de supape de siguranta ai putea avea nevoie. Conductele principale din casa ta sunt echipate, de regula, cu supape simple, uzuale, pe cand un hidrofor sau un sistem de alimentare cu apa pot avea supape mai complexe, cu mai multe elemente si functii.

Pe langa aceste tipuri generice, exista o sumedenie de tipuri de supape clasificate dupa modul de actionare, utilizare si functionare. Astfel, poti avea de-a face cu supape cu bila, poarta sau fluture, precum si cu supape actionate numai manual sau doar in mod automat.

A trecut vremea supapelor echipate cu acel maner mare, de culoare rosie, care se bloca de obicei – din cauza ruginii – la aproximativ un an de la instalarea supapei. In ziua de astazi, majoritatea industriilor au la baza elemente sau sisteme sub presiune care trebuie gestionate in mod corespunzator, dar mai ales precis. Acest lucru poate fi facut doar de o supapa moderna, de calitate superioara!

Stii de ce supape ai nevoie?

Daca stii exact de ce tipuri de supape ai nevoie, fie pentru un proiect sau pentru inlocuirea unei supape generice din locuinta ta, poti apela la magazinul online marca Metro Instal, MagazinSupape.ro.

Acesta iti poate pune la dispozitie supape de siguranta si de presiune de cea mai inalta calitate, dar mai ales la un pret avantajos!

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA