AcasăActualitatePoliticLucrări de punere în siguranţă a podului de pe râul Someş, la...

Lucrări de punere în siguranţă a podului de pe râul Someş, la Ardusat

spot_img

DISTRIBUIȚI

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş a fost informat de către primarul Ioan Stegeran despre eroziunea malurilor râului Someş, la nivelul comunei Fărcaşa, respectiv despre starea de degradare a unui pilon al podului peste râul Someş şi care asigură legătura rutieră cu localităţile din Ţara Codului, respectiv comuna Ardusat şi relaţia spre judeţul Satu Mare.
Preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Sorin Rednic, a declarat că, în teritoriu, s-au deplasat specialişti din grupurile de suport tehnic, care împreună cu autorităţile locale au verificat aspectele semnalate.
„Au fost identificate mai multe eroziuni ale malurilor râului Someş în localităţile Tămaia şi Buzeşti. Sunt trei eroziuni pe malul drept al cursului de apă, în lungime de aproximativ 4000 de metri.Eroziunile sunt active dar de mică intensitate, şi sunt caracterizate prin instabilităţi şi alunecări ale malurilor care nu sunt protejate de vegetaţie sau de lucrări de consolidare. Zona adiacentă acestor eroziuni este ocupată de terenuri agricole. La podul amplasat pe DJ 193, peste râul Someş s-au constatat degradări la fundaţia pilonului dinspre malul drept al râului Someş”, a spus prefectul Sorin Rednic.

Eroziunile identificate se regăsesc în evidenţele cadastrale ale Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureş şi tronsoanele aferente, respectiv au fost incluse în extinderea la lucrarea de investiţii ,,Amenajare râu Someş pe sectorul Ulmeni-Apateu”.

Pe tronsonul rutier al podului de pe drumul judeţean s-a luat măsura reducerii vitezei autovehiculelor la 20 km/h, fiind amplasate indicatoare de restricţie. La pod angajaţii societăţii comeciale Drumuri şi Poduri Maramureş execută lucrări de reabilitare a fundaţiei şi a pilei dinspre malul drept al râului Someş. A fost realizat drumul de acces la pilă şi a batardoului din materialele existente în zonă. Urmează şablarea pilei, cofrarea şi turnarea betonului pentru punerea în siguranţă a obiectivului.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA