AcasăEvenimentSportLucian Bute l-a învins la puncte pe Grachev și a devenit campion...

Lucian Bute l-a învins la puncte pe Grachev și a devenit campion mondial al versiunii NABF!

DISTRIBUIȚI

Lucian Bute a revenit glorios în ring după pierderea titlului mondial IBF la categoria supermijlocie în faţa lui Carl Froch. La jumătate de an de la teribila partidă din Nottingham pugilistul român l-a înfruntat şi învins la puncte pe rusul Denis Grachev, decizie unanimă a celor trei judecători de margine, într-o partidă desfăşurată în Bell Center din Montreal. În urma victoriei Bute a devenit noul deţinător al centurii NABF la categoria semigrea, titlu deţinut de rus până la meciul de sâmbătă seara.
Începutul meciului l-a găsit destul de timorat pe Bute, care de altfel a şi încasat o lovitură puternică în arcada ochiului stâng, lovitură care avea să-l urmărească tot meciului.

Campionul român a trecut peste sângele care de multe ori i-a invadat faţa şi a boxat ca la carte în faţa unui Grachev venit coborât din kickboxing pentru a cunoaşte nobila artă.
Bute a aşteptat tot meciul lovitura decisivă, a boxat calculat şi în ultimele şase runde şi-a dominat clar adversarului în pofida pasului în faţă făcut de acesta.

Cea din urmă repriză a arătat cine este cu adevărat stăpânul ringului şi Bute i-a dat o adevărată lecţie de box lui Grachev. Extrem de tehnic, cu mişcări frumoase de trunchi şi braţe, Bute şi-a lovit adversarul din toate poziţiile spre încântarea publicului canadian.

Grachev a rezistat cu stoicism asaltului venit din partea lui Bute, dovedind o dată în plus că este un bun încasator, dar la puncte decizia a fost fără discuţie în favoarea lui Bute. Lucian Bute câştigă prin decizie unanimă şi devine noul campion la categoria semigrea în versiunea NABF.
Lucian Bute a afirmat că victoria pe care a obținut-o în fața lui Denis Grachev reprezintă dovada că a revenit în elită.

„Sunt foarte, foarte fericit. A fost un meci destul de greu, un adversar puternic, agresiv, a lovit cu ambele braţe. Per ansamblu am controlat lupta, a fost o victorie muncită, frumosă. După înfrângerea cu Carl Froch, pot sune că Lucian Bute a revenit în ring. Dacă pierdeam acest meci, era foarte greu să mă ridic. După această victorie frumoasă, sunt fericit. Mi-am recăpătat încrederea, aveam nevoie de un meci de 12 reprize. Îmi doresc revanşa cu Froch, mai ales că nu a fost Lucian Bute la Nottingham. Am arătat că pot să şi primesc lovituri dure, dar am reuşit să revin în meci”, a declarat Bute la Money.ro.
Pugilistul rus Denis Grachev a declarat, duminică dimineaţă, că nu se consideră un învins după meciul cu Lucian Bute, subliniind că i-ar plăcea o revanşă cu românul, informează presa canadiană.

„Nu am impresia că am pierdut acest meci. Poate am pierdut 3 sau 4 reprize. Ştiam că nu pot câştiga aici dacă nu reuşesc un KO. Acum ştiu că mă pot bate cu oricine, oricând. Bute nu mi-a pus probleme şi mi-ar plăcea să fie un meci revanşă. Meciul cu Sillahk a fost mai greu”, a declarat Grachev.
Lucian Bute (30-1, 24 KO) a suferit prima înfrângere la profesionişti la 26 mai, contra britanicului Carl Froch, prin KO în repriza a cincea, el pierzând centura

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA