AcasăEvenimentLucia Chermezan și Liliana Moga au organizat evenimentul: ”Ziua cămeșii populare în...

Lucia Chermezan și Liliana Moga au organizat evenimentul: ”Ziua cămeșii populare în zî de Sânziene”

spot_img

DISTRIBUIȚI

Primarul comunei Cupșeni, Lucia Chermezan și consilierul județean PSD Maramureș Liliana Moga au organizat vineri, 24 iunie 2022, în localitatea Ungureni, manifestarea intitulată ”Ziua cămeșii populare în zî de Sânziene”. Printre invitați s-au aflat deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, secretarul de stat în Ministerul Educației, Antoaneta Bolchiș, subprefectul județului Crina Chilat, primarul orașului Ulmeni, Lucian Morar dar și viceprimarul comunei Băiuț, Viorica Maciuc. Numeroșii participanți la eveniment s-au bucurat de muzica bună oferită de cântăreții Dumitru Dobrican și Florin Gherman, dar și de tinerele talente din comuna Cupșeni care au încântat auditoriul cu vocile lor spectaculoase. Ca la orice sărbătoare care celebrează portul și jocul popular, invitații s-au prins într-o horă a prieteniei și bucuriei.

De Sânziene am sărbătorit ziua cămeșii populare, așa cum este cunoscută ia românească în Țara Lăpușului, alături de oameni de bine și oameni cu suflet mare. Îi mulțumesc colegei și prietenei mele, consilierul județean Liliana Moga pentru întreaga implicare în organizarea evenimentului, le mulțumesc tuturor invitaților de seamă care au ales să ne onoreze cu prezența și, cel mai important, le mulțumesc tuturor celor care ați venit în număr mare, pentru a ne bucura împreună de o zi cu adevărat specială. Aflată la prima ediție, manifestarea noastră a fost una extrem de reușită iar hora care s-a încins a dovedit faptul că lumea s-a simțit cu adevărat bine și nu pot decât să mă bucur. Ne-am delectat cu bucate tradiționale și mâncăruri de post, am sorbit apa rece de izvor și am petrecut, împreună, o după-masă de excepție. Mulțumesc femeilor talentate din comună care au ales să ne prezinte mândrețurilor lucrate de ele, mulțumesc domnului Petru Heres pentru autenticitatea costumului și faptul că-și promovează satul natal, mulțumesc colegilor din primărie pentru implicarea exemplară. La următoarea ediție sper să fim și mai mulți, pentru că bucuria vine atunci când oamenii se adună cu voie bună pentru a petrece împreună un timp de calitate”, a declarat primarul comunei Cupșeni, Lucia Chermezan, gazdă a evenimentului.

Și consilierul județean Liliana Moga a arătat că a gândit evenimentul împreună cu Lucia Chermezan, primarul comunei Cupșeni, încercând să readucă în atenția tuturor tradițiile strămoșești și frumosul port popular din Țara Lăpușului.

Acțiunea noastră a fost onorată de prezența a numeroase oficialități județene și centrale care au venit să ni se alăture în zi de sărbătoare. De fiecare dată mă întorc cu drag în comuna Cupșeni, în mijlocul oamenilor frumoși de aici, pentru că știu că sunt primită cu inima deschisă, așa cum doar cupșenarii și ungurenașii știu să își întâmpine prietenii. Le mulțumesc pentru prezență și colegelor mele din OFSD Baia Mare care îmi sunt alături la fiecare eveniment, dar și deputatului PSD Maramureș, Gabriel Valer Zetea care nu a lipsit la nicio acțiune pe care am gândit-o sau la care mi-am adus aportul, așa cum a fost și evenimentul pregătit împreună cu prietena mea, Lucia Chermezan, cel mai harnic și destoinic primar din Țara Lăpușului. A fost o zi specială pentru că am petrecut-o în compania unor oameni deosebiți”, a arătat și Liliana Moga, consilier județean PSD Maramureș.

Și deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea a declarat că a acceptat cu mare drag invitația lansată Lucia Chermezan, primarul comunei Cupșeni și Liliana Moga, consilier județean PSD.

Alături de secretarul de stat în Ministerul Educației, Antoaneta Bolchis, subprefectul județului Maramureș, Crina Fiorela Chilat și Lucian Morar, primarul orașului Ulmeni am transmis cele mai calde gânduri de bine și de prețuire organizatorilor, felicitându-le în mod special pe cele două colege și prietene ale mele care au fost protagonistele acestei manifestări care a reînviat tradiția, frumosul și portul popular din Țara Lăpușului. Revin cu plăcere în comuna Cupșeni, fiind deja un obișnuit al locului, pentru că știu câtă implicare există din partea doamnei primar Lucia Chermezan, iar oamenii harnici se vor bucura mereu de întregul meu sprijin în calitate de deputat în Parlamentul României. Transmit cele mai sincere gânduri de bine locuitorilor din cele patru sate ale comunei Cupșeni și aștept să ne revedem și la alte momente importante pentru viața comunității”, a precizat parlamentarul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA