AcasăEvenimentSportLOVITURA ZILEI - Alexandra Dulgheru a eliminat-o pe Makarova, favorita numărul opt...

LOVITURA ZILEI – Alexandra Dulgheru a eliminat-o pe Makarova, favorita numărul opt la Roma!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Dulgheru scoate din joc capul de serie nr. 8, a doua jucătoare a momentului din Rusia. Mai sunt 4 meciuri cu implicaţii româneşti la Roma.
Primul joc al zilei, prima bombă. Din nou detonată de o jucătoare din România. În optimile de finală ale turneului de la Roma (turneu de categoria WTA Premier 5), Alexandra Dulgheru a mai obţinut o victorie de senzaţie, 6-4, 6-3 cu Ekaterina Makarova, cap de serie nr. 8. Dulgheru s-a calificat în sferturile de finală şi a obţinut cea de a doua mare performanţă în carieră. Prima a înregistrat-o în 2011, când a ajuns în sferturile de finală ale unui turnei Premier Mandatory, cel de la Miami. În 2009, Dulgheru a câştigat un turneu Premier, dar, se ştie, este de o categorie inferioară unui turneu Premier 5. Se poate pune însă egalitate între performanţa de astăzi şi cea din 2009. De asemenea, Makarova este a 4-a jucătoare din top 10 pe care Dulgheru o învinge în cariera ei. Pe două rusoaice (Elena Dementieva – 6 WTA) şi Darina Safina – 3 WTA) le-a învins în 2010, iar în 2011 pe jucătoarea cehă Petra Kvitova, când era pe locul 7 WTA.
Pentru cine nu a văzut meciul, scorul de 6-4, 6-3 este uşor de explicat. Învingătoarea a făcut în fiecare set câte un break, sau câte un break în plus faţă de adversară. Matematic nu ar greşi. Dar cum s-au desfăşurat ostilităţile pe teren, ţine de „alt film”. În primul set, Makarova avea 4-1, după care Dulgheru a luat 5 game-uri consecutive şi a închis setul. În cel secund, Makarova a pornit ca din puşcă, 2-0 şi 3-0. De aici, Dulgheru a întors, tot cu o serie de 5 seturi, 5-2, şi-a pierdut serviciul, dar a făcur re-break şi a închis meciul. Trebuie să mai semnalăm un aspect important. Makarova a jucat până la Dulgheru un singur meci, câştigat în 3 seturi. Dulgheru a jucat 4 meciuri (două în calificări), dintre care ultimele trei cu câte 3 seturi. Cu atât mai mare este performanţa româncei.

Ce a obţinut Dulgheru până acum
*calificare în sferturile de finală
*190 de puncte în clasamentul general WTA
*190 de puncte în clasamentul WTA pe 2015 (Road to Singapore)
*46.000 de euro
*a urcat pe locul 50 în clasamentul general WTA

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA