AcasăAlteleEconomicLOVITURĂ - Guvernul se bagă la nunți și botezuri. Noi reguli

LOVITURĂ – Guvernul se bagă la nunți și botezuri. Noi reguli

spot_img

DISTRIBUIȚI

Lovitură pentru organizatorii de nunți și botezuri, care vor trebui să solicite organului fiscal aprobarea unui alt plafon de încasări decât cel de 10.000 de lei/persoană, așa cum prevede acum legea. O ordonanță de urgență a fost adoptată în acest sens de Guvern, care modifică și completează Codul fiscal, relatează Vocea Transilvaniei.

„O (…) modificare adusă de actul normativ va da posibilitatea organizatorilor de nunți şi botezuri, pentru operaţiunile de încasări în numerar pe zi, de la persoane fizice, să solicite organului fiscal, în cazuri justificate, aprobarea unui alt plafon de încasări, decât cel de 10.000 lei/persoană, aşa cum prevede acum legea”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, prevederea, adoptată la solicitarea operatorilor din domeniu, va intra în vigoare începând cu 1 august 2016.

„Organul fiscal va decide cu privire la cererea depusă de entitate, prin emiterea unei decizii care are valabilitate 1 an de la data comunicării şi poate fi reînnoită la cererea solicitantului. Totodată, li se permite agenţilor economici care efectuează plăţi către persoane fizice, indiferent de destinaţia acestora, să retragă din bancă sume mai mari decât plafonul existent în prezent”, se mai spune în comunicat.

La acest moment, legea limitează operațiunile în numerar în relația operatori economici-persoane fizice la 10.000 de lei/zi/de la /către o persoană, cu interdicția fragmentării încasărilor și plăților în numerar, ca metodă de reducere a evaziunii fiscale prin stabilirea unei trasabilități a fluxurilor bănești prin operațiuni bancare. La momentul introducerii acestei limite, obiectivul declarat a fost creșterea nivelului veniturilor bugetare, dar și a gradului de utilizare a cardurilor bancare ca mijloc de plată.

Sursă foto, aici.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA