AcasăAlteleEconomicLOVITURĂ GREA - Faliment de 1,2 miliarde de euro în industria nucleară...

LOVITURĂ GREA – Faliment de 1,2 miliarde de euro în industria nucleară românească

spot_img

DISTRIBUIȚI

Guvernul a asistat neputincios la un faliment devastator pentru industria nucleară din România. Culmea, premierul Dacian Cioloș se află într-o vizită în Canada, țară din care a fost importată tehnologia CANDU, pentru reactoarele de la Cernavoda.

Pe lângă impactul economic, decizia de marți a Curții de apel din Craiova, prin care Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) a intrat în procedura de faliment, afectează și 30.000 de familii din Drobeta Turnu Severin.

Potrivit unor surse RAAN, citate de Agerpres, magistraţii din Craiova au respins apelul formulat de administratorul judiciar, Euro Insol, şi administratorul special care au atacat decizia din 28 ianuarie 2016 a Tribunalului Mehedinţi. Euro Insol, salvatorul Hidroelectrica făcuse apel la decizia prin care se dispunea intrarea Regiei în faliment, cerere înaintată de comitetul creditorilor.

Autorităţile statului, la începutul lunii februarie 2016, au obţinut suspendarea temporară a lichidării RAAN, în condiţiile în care Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin şi Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică au intervenit în instanţă, solicitând furnizarea către cele peste 30.000 de familii a agentului termic de către sucursala acesteia, Romag Termo. Primăria a achitat şi suma de peste 20 milioane lei a serviciilor de termoficare.

RAAN a intrat în procedură de insolvenţă în septembrie 2013 din cauza debitelor care însumează peste 680 de milioane de lei. În perioada insolvenţei, compania a mai acumulat datorii de peste 70 de milioane de lei. Pe lista creditorilor RAAN figurau, la momentul declanşării procedurii de insolvenţă, peste 300 de entităţi comerciale, instituţii publice, administraţii publice locale şi unităţi bancare.

Pe platforma sucursalei Romag Prod a RAAN se află depozitată o mare cantitate de apă grea a cărei valoare este de peste 1,2 miliarde euro iar aproape 500 de angajaţi aşteaptă clarificarea situaţiei lor.

Sursa: dcnews.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA