AcasăAlteleEconomicLOVITURĂ DATĂ DE CCR – Cei cu credite în franci elvețieni primesc...

LOVITURĂ DATĂ DE CCR – Cei cu credite în franci elvețieni primesc vești proaste

spot_img

DISTRIBUIȚI

LOVITURĂ DATĂ DE CCR    Românii care au credite în franci elvețieni au primit o lovitură cruntă din partea Curții Constituționale a României. CCR a decis, marți, că Legea privind conversia creditelor în franci elvețieni este neconstituțională.

Anul trecut, proiectul de lege în speță fusese aprobat de Parlamentul României, însă Guvernul Cioloș atacat hotărârea la Curtea Constituțională.

„Curtea a admis excepția de neconstituționalitate și a admis că legea este neconstituțională cel puțin din două mari motive. Primul este încălcarea gravă a principiului bicameralismului, în sensul că de la propunerea legislativă care a început la Senat și până la actul adoptat de Camera decizională există o diferență substanțială. Senatul a adoptat legea în formula pe care au redacta-o inițiatorii, iar la Camera Deputaților au fost modificate practic aproape soluțiile legislative, toate articolele. Or, potrivit practicii noastre constante, atunci când (…) se schimbă soluțiile substanțiale, se consideră că s-a încălcat principiul bicameralismului”, a anunțat președintele CCR, Valer Dorneanu, după ședința de marți, potrivit Agerpres.

 

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA