AcasăLifestyleLotto Spania El Gordo - Citește despre loteria națională cu o tradiție...

Lotto Spania El Gordo – Citește despre loteria națională cu o tradiție de Crăciun, cu totul altfel!

DISTRIBUIȚI

În ziua de astăzi, jocurile de noroc au ajuns să fie o activitate despre care se vorbește destul de mult, cel puțin în România. Cam peste tot vezi sau auzi reclamele operatorilor care își scot în evidență beneficiile. Chiar dacă suntem atât de obișnuiți cu păcănelele sau versiunile de ruletă, poker ori alte jocuri, fie ele online, fie ele offline, de cele mai multe ori, nu le cunoaștem istoria.

Această industrie are în spate numeroase povești extrem de interesante, care sunt legate de începuturile unui joc, de crearea sa, ori chiar și de evoluția sa. Unul dintre cele mai bune exemple în acest sens este loteria spaniolă El Gordo, a cărei extregere este un eveniment în sine, unul foarte deosebit.

Scurtă lecție de istorie despre lotto Spania El Gordo

Povestea acestui eveniment începe încă din 1812, mai exact de pe data de 4 Martie. În această zi memorabilă a avut loc prima exatragere a Loteriei Naționale din Spania, care în ziua de astăzi este deținută de o companie de stat, numită Loterías y Apuestas del Estado.

Loteria are de-a lungul anului mai multe evenimente, destul de asemănătoare cu cele ale oricărei alteia, însă ce este special, este ediția sa de Crăciun. Prima extragere de acest fel a avut loc în Decembrie 1812, iar câștigul a fost încă de atunci unul extrem de mare. Datorită sumelor exorbitante care au fost acordate, evenimentul a ajuns să fie cunoscut ca “Lotto Spania El Gordo”, chiar dacă apelativul de “El Gordo” face referire doar la primul loc.

De-a lungul anilor, această Loterie a reușit să facă față mai multor provocări, inclusiv Războiului Civil Spaniol. Indiferent de timpurile în care s-a desfășurat, evenimentul de Crăciun a încercat să fie menținut cât mai festiv.

Pe lângă valoarea extrem de mare a premiilor, loteria este recunoscută și pentru formatul său, și pentru fastuozitatea sa generală. Pe scenă sunt situate două bile imense, într-una sunt numerele celor 100.000 de bile de lemn cu numerele participanților, iar în cealaltă sunt cele 1807 de bile pe care este inscripționat câte un premiu.

Odată ce evenimentul a început, pe scena unde se află cele două urne uriașe vor urca mai mulți copii îmbrăcăți festiv, care vor face extragerile și vor cânta rezultatele. Deoarece acest lucru poate dura destul de multe ore, există de cele mai multe ori 8 sau 9 grupe de copii.

Un lucru foarte interesant despre acest eveniment este că încă de pe la începuturile sale, copiii care urcau pe scenă pentru a face extragerea, erau elevi ai școlii San Ildefonso. Ea a fost pe vremuri orfelinat, iar până în 1984, doar băieții puteau participa. Însă, vremurile s-au schimbat, în ziua de astăzi școala este una publică, iar pe scenă sunt primiți atât băieți, cât și fete.

Lotto Spania El Gordo are evenimentul organizat în fiecare an pe data de 22 Decembrie, iar tradiția a fost până acum respectată, indiferent de împrejurări. Această loterie este specială din foarte multe de vedere, având o tradiție bogată care deși a fost ajustată din câteva puncte de vedere, s-a păstrat în mare parte.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA