AcasăLIFELOC INEDIT ÎN MARAMUREȘ - Izvorul unde zeci de șoferi stau la rând...

LOC INEDIT ÎN MARAMUREȘ – Izvorul unde zeci de șoferi stau la rând să își ia apă

DISTRIBUIȚI

LOC INEDIT ÎN MARAMUREȘ  Se numeşte „Izvorul Ciontolan” şi are istorie în Baia Sprie. Astăzi, ca acum aproape 100 de ani, oamenii din zonă vin să-i guste apa căreia i-a mers vestea, dar şi să se odihnească în micul loc de popas amenajat lângă pădure.

De cum treci de Baia Sprie, chiar înainte de a intra în Pasul Gutâi, la orice oră din zi şi până noaptea târziu (în special în zilele lungi de vară), ai toate şansele să vezi maşinile stând la coadă, aşezate frumos, în rând, pe marginea drumului, scrie Adevărul.ro.

Nu e o benzinărie din vremea regimului apus, deşi acolo te duce cu gândul. Este un izvor de apă, la care locuitorii din Baia Sprie şi Baia Mare vin cu flacoanele să şi le umple cu apă de băut. „E foarte bună, e verificată şi decât să dai banii pe apă plată la magazin, care nu ştiu cât timp a stat în plastic prin cine ştie Ce depozit, în cine ştie ce condiţii, sau cum a fost îmbuteliată, prefer să vin să iau apă de aici”, spune Crina Pop, în timp ce îşi încarcă mai multe flacoane cu apă în portbagajul maşinii.

Ştiu că a fost verificată şi e potabilă, dar în plus, spre deosebire de alte izvoare, apa de aici nu face depunerea aceea verde pe fundul flacolului”, mai spune ea. De altfel, în jurul Băii Mari exstă mai multe izvoare de la care localnicii se alimentează cu apă de băut.

Eu am încercat apa de la Nistru, de la Valea UsturoIului, de la Coaş şi Firiza. Dintre toate, aceasta mi s-a părut cea mai bună şi e singura care nu face verde pe fundul flaconului”, spune un alt băimărean, venit cu maşina de la Baia Mare după apă. Întrebat dacă nu e mai scump cu transport cu tot, omul răspunde că nu.

Dacă faci un calcul, trebuie să iei minim două flacoane de cinci litri ca să renteze. Cu preţul a două flacoane de apă din magazin plăteşti benzina până aici. Dacă ai mai multe flacoane, celelalte sunt gratis”, explică el.  De altfel, omul mai spune, aproape amuzat, că şi-a cumpărat mai multe peturi de cinci litri cu apă plată din magazin, doar ca să aibă cu ce să vină la Baia Sprie, ulterior.

Citește continuarea, AICI.

Sursă foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA