AcasăberzmudeLiviu Marian Pop (PSD): Investim în resursele umane din sănătate

Liviu Marian Pop (PSD): Investim în resursele umane din sănătate

spot_img

DISTRIBUIȚI

Începând cu data de 1 ianuarie 2015, salariile angajaților din sistemul sanitar și asistență socială vor fi majorate cu 100 de lei brut. Guvernul Ponta a aprobat actul normativ care prevede creșterea veniturilor pentru aproximativ 300 000 de oameni aflați în subordinea MS, MAPN și MAI. În cazul personalului din sistemul sanitar care au salariul minim se va aplica o majorare de 150 de lei în două etape, prima fiind în data de 1 ianuarie 2015, iar a doua în data de 1 iulie 2015.

Totodată, pacienții primesc astăzi o veste bună, lista de medicamente a fost actualizată și au fost integrate 23 de medicamente noi pentru tratarea hepatitei B, bolilor cardiovasculare, diabetului zaharat și HIV/SIDA.

Guvernul Ponta a redeschis până în prezent 23 de spitale și a deblocat peste 4.000 de posturi din sistemul sanitar, iar în anul 2015 se va continua deblocarea posturilor și creșterea veniturilor medicilor tineri pentru atragerea resurselor medicale în țara noastră. Vom acorda în continuare bursa lunară de 150 de euro pentru medicii rezidenți prin care le-am dublat veniturile și vom pune un accent mai mare pe redeschiderea spitalelor, finanţarea unităților medicale, mărirea veniturilor pentru medici şi extinderea unor servicii medicale.

Liviu Marian Pop, Senator PSD

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA