spot_img
AcasăNews AlertLIVIU MARIAN POP: Creşterea salariilor personalului din educaţie şi sănătate, prioritatea PSD

LIVIU MARIAN POP: Creşterea salariilor personalului din educaţie şi sănătate, prioritatea PSD

DISTRIBUIȚI

PNL spune că este o „crimă politică” ca PSD să crească salariile personalului din sănătate şi educaţie cu 15%. Li se spune„pomanagii” celor care vor salarii mai mari. Tehnocraţii incompetenţi prezintă aceleaşi argumente false despre pericolele pentru buget, la fel ca Băsescu şi PDL. 

 

”PSD va creşte salariile şi pensiile, la fel cum am făcut între 2012 şi 2015, pentru că vrem să folosim creşterea economică pentru a aduce mai mulţi români în clasa de mijloc. Asta înseamnă să crezi în România!”, a declarat senatorul PSD de Maramureș, Liviu Marian Pop, candidat pentru o nouă funcție în Parlament. Ca și argumente suplimentare pentru creşterea salariilor, senatorul PSD, Liviu Marian Pop a arătat că România este printre ţările europene care alocă cel mai puţin din PIB pentru plata salariilor bugetarilor. ”În propunerea de buget pe 2016, ponderea cheltuielilor cu salariile bugetarilor era de 7,7% din PIB. România alocă printre cei mai puţini bani pentru plata salariilor bugetarilor din Uniunea Europeană. Ţări ca Franţa, Portugalia, Finlanda, Belgia alocă mult peste 10% din PIB. Cei care vând marota pericolelor pentru buget au aceeaşi mentalitate cu Băsescu, Boc şi PDL – cei care au tăiat salariile şi pensiilor. Nu e de mirare că jumătate din PNL acum este formată din vechiul PDL”, susține senatorul PSD de Maramureș.

Indemnizaţie de 8000 de euro primită de Dacian Cioloş de la Comisia Europeană

Tehnocraţii stau liniştiţi pe salarii şi indemnizaţii de mii de euro primite de la Uniunea Europeană, dar refuză să crească cu 15% salarii de câteva sute de euro. Dacian Cioloş nu are nicio tresărire legată de pericolele bugetare atunci când primeşte 90.000 de euro pe an venit de reinserţie, dar blochează creşterea cu 15% a salariilor doctorilor şi profesorilor pentru că ar destabiliza bugetul ţării. 90.000  de euro pe an sunt singurii bani europeni pe care Dacian Cioloş şi guvernul Zero i-a adus în România! Bani sunt, dar guvernul tehnocrat este prea incompetent pentru a îi folosi. Ministerul Sănătăţii are excedent bugetar pentru că, din incompetenţă, nu a reuşit să utilizeze banii, astfel încât să rezolve nemulţumirile angajaţilor din sănătate.

La finalul lui august, Alina Gorghiu şi PNL promiteau că vor dubla salariile medicilor încă de la începutul guvernării şi vor creşte salariile funcţionarilor publici cu 22% în 2017. Multe promisiuni, Zero fapte. Atunci când PSD susţine o creştere cu 15% a salariilor, liberalii se opun. Ultimii ani au arătat foarte clar cine va scădea salariile şi pensiile – oamenii care sunt acum în PNL şi  cine va creşte salariile şi pensiile: guvernările PSD.

”PSD nu a susţinut o măsură populistă. Ce am făcut a fost să modificăm o ordonanţă proastă a unui guvern incompetent – ordonanţa 20 – care în loc să crească salariile bugetarilor, introducea multe inechităţi şi chiar scădea salariile multora. Reparăm erorile unui guvern incompetent şi asta este adevăratul motiv pentru care suntem atacaţi de PNL”, susține senatorul PSD Maramureș, Liviu Marian Pop.

Biroul de presă al PSD Maramureș

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA