spot_img
AcasăActualitateSocialLITORALUL PENTRU TOȚI - Vacanţe mai ieftine la malul mării

LITORALUL PENTRU TOȚI – Vacanţe mai ieftine la malul mării

DISTRIBUIȚI

Programul „Litoralul pentru toţi” se desfăşoară în perioada 31 august-11 octombrie, românii având posibilitatea să-şi petreacă vacanţa pe litoralul românesc la preţuri reduse cu mult faţă de cele practicate în plin sezon estival.

Un sejur de şase nopţi, cu micul dejun inclus, în staţiunile Mamaia, Constanţa sau Eforie Nord, va costa 605 lei/persoană la un hotel de cinci stele, iar tarifele scad semnificativ la hotelurile din staţiunile din sudul litoralului.

Vacanţele pe litoralul românesc vor fi mai ieftine cu până la 30% începând de mâine, 20 august, tarifele hotelurilor urmând să ajungă la 90 – 210 lei pe noapte pentru un hotel de 3-4 stele din Mamaia şi la 70 – 190 lei pentru o structură similară în staţiunile din sud, după cum a anunţat Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Astfel, la un hotel de 2 stele din Mamaia o persoană va plăti între 85 de lei şi 98 lei de pe zi, cu mic dejun inclus, la 3 stele – între 93 lei şi 145 lei pe zi, iar la 4 stele – între 120 lei şi 210 lei pe zi, cu mic dejun inclus. Cele mai mici tarife vor fi percepute în staţiunile din sudului litoralului, de exemplu în staţiunea Saturn la un hotel de 2 stele tariful cu mic dejun inclus va fi cuprins între 45 lei și 55 lei/persoană, la 3 stele între 73 lei şi 120 lei/zi, iar la 4 stele – de 144 lei/ zi.
Tarifele vor fi mult mai accesibile de la 31 august, când se aşteaptă alte reduceri de până la 30 de procente pentru vacanţele achiziţionate prin programul „Litoralul pentru toţi”, aflat la cea de-a 16-a ediţie. Potrivit Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), programul se va derula în perioada 31 august-11 octombrie, iar tarifele vor fi cuprinse între 159 lei şi 605 lei de persoană pe sejur.

În ceea ce priveşte tarifele maximale propuse pentru oferta specială de şase nopţi de cazare (TVA inclus 9%)/persoană, pentru zona Mamaia – Constanţa – Eforie, acestea sunt cuprinse între 205 lei de persoană pentru un sejur la un hotel de o stea, fără mic dejun, şi 605 lei/persoană pentru un sejur la un hotel de 5 stele, cu mic dejun inclus.

În sudul litoralului – staţiunile Costineşti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche, preţurile sunt mai mici şi ajung până la 159 lei/ persoană la un hotel de o stea, fără mic dejun, respectiv la 469 lei/persoană, cu mic dejun inclus pentru un sejur la un hotel de 5 stele.

„Ca şi la ediţia precedentă, turiştii beneficiază de o opţiune suplimentară: varianta All Inclusive, care asigură toate cele 3 mese servite în regim bufet, băuturi incluse, acces gratuit la locuri de joacă pentru copii, piscine, şezlonguri şi umbrele pe plajă”, se menţionează în comunicatul citat de Agerpres. Tarifele maximale pentru sejururi All Inclusive de cinci nopţi/persoană ajung până la 765 lei/persoană pentru un hotel de 3 stele, în timp ce pentru un hotel de 5 stele, preţul unui astfel de sejur ajunge la 985 lei/persoană.
Până în prezent s-au înscris în program 40 de hoteluri din staţiunile de pe litoral, care pun la dispoziţie 4.584 de locuri pe serie ce vor fi vândute în peste 68 de agenţii din toată ţara.

„Ne aşteptăm la un număr de turişti mai mare în acest an, faţă de edițiile anterioare. Agenţiile de turism care participă la realizarea programului <Litoralul pentru toţi> au primit cereri pentru astfel de vacanţe cu mult timp înainte de lansarea acestuia. În plus, sperăm ca vremea să fie bună în cele şase săptămâni de program, astfel încât să reprezinte o atracţie pentru cei care aleg să petreacă o săptămână pe litoral în extrasezon”, a spus Aurelian Marin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism. (Oana Nistor)

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA