AcasăNews AlertLISTA RUŞINII - VIP - uri din Baia Mare pe „Lista ruşinii”...

LISTA RUŞINII – VIP – uri din Baia Mare pe „Lista ruşinii” publicată de ANAF. Vezi despre cine este vorba

DISTRIBUIȚI

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a publicat, luni, lista cu datornicii, contribuabili persoane fizice, care au restanţe fiscale mai mari de 1.500 lei la 31 martie 2016.

Printre cele 187.230 de nume trecute în listă se regăsesc şi numeroşi băimăreni, mulţi dintre ei nume grele în oraş, care au acumulat datorii destul de consistente atât la bugetul de stat cât şi la şomaj, asigurări sociale sau de sănătate.

„Campion” la datorii este controversatul om de afaceri Liviu Chira, cel care are legătură cu vânzarea blocului „Horea 46”, tranzacţie în urma căreia fostul edil al municipiului Baia Mare, Cristian Anghel, a fost condamnat la închisoare. Potrivit listei, care este publică, Liviu Chira datorează către bugetul de stat 4.614.550 de lei, iar către Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS) 1.543.283 de lei.

Senatorul Liviu Titus Paşca a „omis” să treacă pe la Finanţe astfel că a acumulat şi el „modesta” sumă de 25.902 lei către bugetul de stat şi 7.831 de lei către Asigurările de Sănătate.

Nici colegul lui de Senat, Ciprian Mihai Rogojan, nu stă mai bine pentru că şi el are datorii de 23.404 lei la bugetul de stat şi alţi doi lei la Sănătate.

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Flore Ciceu, a „uitat” probabil că are de achitat 12.865 de lei către bugetul de stat pentru că şi el figurează pe „Lista ruşinii”.

Patronul unei televiziuni locale din Baia Mare, Majoros Andrei Csaba are şi el de achitat aproape 4.500 de lei la Stat şi la fel omul de afaceri Simion Bizău care are însă datorii acumulate de peste 8.600 de lei. Francesco Stasolla, director la una dintre cele mai mari fabrici din Baia Mare, are de „cotizat” peste 3.275 de lei iar Angela Ţiboc, administratorul unei reţele internaţionale de magazine, are de dat peste 2.400 de lei la Stat.

Fosta vicepreşedintă a Autorităţii Naţionale pentru Turism, Livia Sima a acumulat datorii de 7.192 de lei şi la fel şi avocatul Ludovica Pârvu care are de dat la Stat doar 20 de lei dar are de dat în schimb pentru Sănătate, peste 6.600 de lei.

Consilierul local Ciprian Cozoplean are de achitat către Stat şi FNUASS peste 2.000 de lei, bani mărunţi la atitudinea pe care o adoptă în ultima perioadă.

Nici consilierul judeţean Felician Cerneştean nu stă mai bine pentru că trebuie să treacă pe la casierie ca să achite aproape 2.700 de lei, bani pe care îi datorează bugetului de stat.
Pe lista dată publicităţii de ANAF mai apar şi ziarişti, precum Ciprian Dragoş, care are de dat peste 4.000 de lei către Stat şi FNUASS sau Cătălin Vischi, dator şi el peste 5.300 de lei.

Mai apar medici precum Dan Marinca (2.173 de lei), cântăreţi precum Paul Panait (3.733) sau simpli băimăreni care au fiecare de achitat sume care depăşesc 1.500 de lei fiecare.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA