spot_img
AcasăEvenimentLipsă acuta de medici in spitalele din Maramures. Spitalul Judetean, dat ca...

Lipsă acuta de medici in spitalele din Maramures. Spitalul Judetean, dat ca exemplu de bun management

DISTRIBUIȚI

Marea majoritate a spitalelor din judetul Maramures duc o lipsa acuta de medici specialist. Problema aceasta se gaseste in 5 din cele 8 spitale, cate există acum in judet. Exista specialităţi în spitale unde deficitul este de 90% sau chiar 100%.

Potrivit DSP, spitalele din judet ar avea nevoie de circa 300 de medici. Domeniile cele mai afectate de lipsa medicilor sunt Anestezie, Terapie Intensivă, Medicină de Urgenţă, Cardiologie, Chirurgie, Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie….

“Sunt trei spitale în judeţul Maramureş care au reuşit ca în acest moment să fie spitale care pot fi luate din punctul de vedere al managementului şi a calităţii serviciilor medicale pe care le furnizează să fie foarte bine. Spitalul de Boli Infecţioase, Spitalul Judeţean şi cel de TBC, fiecare pe specialităţile sau subspecialităţile pe care le fac pot asigura serviciul medical care să satisfacă nevoia de sănătate a pacientului care se prezintă în acel spital.

Atât din punctul de vedere al actului medical, al ambientului ş.a.m.d. Spitalul Judeţean este cred singurul spital din lume care este  spital şi şantier în acelaşi timp, dar există resursa medicală şi toate celelalte care poate să aducă tot ce e mai bun pentru pacient. Judeţeanul este puţin subnormat din punct de vedere al asistenţilor medicali, dar în rest este bine”, a declarat în cadrul sedintei Colegiului Prefectural, directorul DSP MM, dr. Rareş Pop.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA