AcasăActualitate112LINIȘTE ȘI ORDINE PUBLICĂ – Meciul de handbal dintre CS Minaur Baia...

LINIȘTE ȘI ORDINE PUBLICĂ – Meciul de handbal dintre CS Minaur Baia Mare şi CSA Steaua Bucureşti, supravegheat de jandarmii maramureșeni

DISTRIBUIȚI

LINIȘTE ȘI ORDINE PUBLICĂ  Jandarmii maramureşeni vor fi la datorie pe timpul desfăşurării meciului de handbal pentru prevenirea şi combaterea actelor şi faptelor de tulburare a ordinii publice, identificarea şi sancţionarea acţiunilor de tip infracţional care pot pune în pericol siguranţa publică.

Joi, 19 aprilie, începând cu ora 17:30, la Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare se va desfăşura meciul de handbal masculin dintre echipele CS Minaur Baia Mare şi CSA Steaua Bucureşti, din cadrul „Ligii Zimbrilor” – etapa Play Off.

În conformitate cu Legea nr. 4 din 2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, modificată şi completată de Legea nr.10 din 2012, spectatorilor le este interzis să pătrundă în stare vădită de beţie sau să consume băuturi alcoolice în arena sportivă; să introducă băuturi alcoolice, materiale pirotehnice, arme ori alte obiecte ce pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producerea actelor de violenţă în arena sportivă; să introducă în arena sportivă inscripţii, embleme, pancarte, bannere, afişe, steaguri sau alte suporturi ce conţin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conţinut obscen sau care incită la ura naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel.

De asemenea, acestora le este interzis să arunce asupra celorlalţi spectatori, asupra oficialilor sau a jucătorilor, asupra forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, precum şi în direcţia suprafeţei de joc cu obiecte de orice fel; să pătrundă pe spaţiul de joc; să săvârşească fapte, acte sau gesturi obscene, să profereze ori să scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum şi ameninţări cu acte de violenţă împotriva celorlalţi spectatori, oficiali, jucători sau la adresa forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă; să îşi ascundă faţa cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii, cu intenţia de a împiedica identificarea; să împiedice acţiunea forţelor pentru asigurarea sau restabilirea ordinii publice.

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe 112.

Informaţii furnizate de IJJ Maramureş

citeşte şi IERI ÎN BAIA MARE – Şoferiţa care a accidentat un bărbat şi a părăsit locul faptei identificată de poliţiştii rutieri. Este o tânără de 25 de ani din Culcea

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA