spot_img
AcasăEvenimentSportLIGA NAȚIONALĂ – Minaur vine cu un singur punct de la Turda...

LIGA NAȚIONALĂ – Minaur vine cu un singur punct de la Turda (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

Confruntările dintre Potaissa Turda și Minaur au fost întodeauna echilibrate și tensionate. De remarcat că  ăimărenii nu au reușit încă să-și învingă rivala într-un meci din Liga Națională. Aceleași caracteristici le-a avut și meciul de duminică seara, încheiat cu scorul de 29-29, 14-14 la pauză, cu o mențiune în plus pentru tensiunea excesivă manifestată pe toată durata întâlnirii. Din păcate și după fluierul final.

A adevărat, meciul de la Turda se anunța unul foarte încrâncenat încă dinaintea începerii sale. Pe de o parte, formația gazdă avea neapărată nevoie de o victorie pentru a-și păstra locul 8, după ce HC Vaslui a învins pe teren propriu. Pe de altă parte, Minaur luptă pentru locul 2 în sezonul regulat.
Jocul în sine a fost extrem de echilibrat, cu excepția din prima repriză, când Potaissa s-a desprins la 10-7 în minutul 18, cea mai mare diferență înregistrată pe tabela de marcaj. Numai că, băimărenii au revenit și în 3 minute au reușit să întoarcă rezultatul: 10-11. Iar evoluția scorului a continuat pe muchie de cuțit până la finalul meciului.
Finalul a fost extrem de încins. Cu circa două minute înainte de final, oaspeții conduceau 29-28. Portarul oaspeților, internaționalul maghiar Tatai Peter, care a făcut un meci foarte bun, a fost eliminat pentru atitudinea nesportivă manifestată încă din prima repriză, iar Turda a reușit să înscrie, cu mai puțin de 30 de secunde înainte de fluierul final.
Dar băimărenii au atacul, însă gazdele interceptează și apoi declanșează un contraatac fulger, încercând să profite de ultimele clipe de joc. Cristian Adomnicăi primește mingea, aruncă la poartă și sala izbucnește în urale, pentru că a fost gol! Însă… arbitrii anunță că golul nu este validat, întrucât s-a fluierat finalul de meci înainte ca mingea să ajungă în poartă, iar asta a generat o nouă porție de nervozitate  între jucători, potolite în cele din urmă de oficiali și de oamenii de ordine.
De menționat că la conferința de presă organizată după meci, oficialii băimăreni au refuzat să se prezinte. Clubul băimărean a fost atenționat pentru gestul nesportiv al unui jucător propriu, care a spart ușa de la unul dintre vestiare, după ce i-au cedat nervii.

În etapa 23 a Ligii naționale de handbal masculin, s-au înregistrat rezultatele:
HCM Constanța – Știința Bacău 25-23
Energia Târgu Jiu – CSU Suceava 29-26
HC Vaslui – Dunărea Călărași 36-28
Steaua București – CSM București 19-33
Potaissa Turda – Minaur Baia Mare 29-29
HC Odorhei – Dinamo București (se joacă în 25 martie)
Poli Timișoara stă.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA