AcasăEvenimentSportLIGA NAȚIONALĂ – HCM Baia Mare a câștigat la Craiova și o...

LIGA NAȚIONALĂ – HCM Baia Mare a câștigat la Craiova și o așteaptă pe Buducnonst

spot_img

DISTRIBUIȚI

 

Cu gândurile deja ”împachetate” toate pentru dubla cu Buducnost din sferturile EHF Champions League, HCM Baia Mare a evoluat în deplasarea de la Craiova la… viteză de croazieră, suficientă pentru a-și asigura o nouă victorie și a scăpa fără alte accidentări.

Misiunea a fost îndeplinită, scorul fiind de 31-21 în favoarea vicecampioanelor României după 60 de minute de joc, în prima partidă din etapa 23 a Ligii Naționale.

O singură dată s-a aflat în avantaj echipa gazdă, la scorul de 2-1 în minutul 3. În minutul 5, la 2-2, este consemnat ultimul egal. Băimărencele se desprind treptat, după 13 minute având avantaj de trei goluri: 4-7. Timp de șapte minute mai apoi, însă, handbalistele lui Aurelian Roșca nu mai punctează, gazdele nereușind nici ele decât două goluri în acest răstimp. Suficiente, însă, pentru ca jucătoarele din Craiova să se apropie la un singur gol de HCM: 6-7 (min. 19). Cu nouă minute înainte de pauză, doar un gol desparte din nou cele două adversare: 7-8. Finalul primului act aparține, însă, băimărencelor care își asigură un avantaj de cinci goluri la pauză: 8-13.

În actul secund, ecartul se mărește încet, dar sigur: 9-15 (min. 34), 10-17 (min. 37), 10-18 (min. 37), 14-23 (min. 49). Distanța de 10 goluri este înregistrată prima dată cu cinci minute înainte de fluierul final: 17-27. Acesta nu este, însă, avantajul cel mai consistent al HCM-ului, în penultimul minut de joc scorul fiind 19-30. Victoria este bifată de vicecampioana României la scorul de 31-21 în partida care a deschis a 23-a etapă din Liga Națională.

Băimărencele nu au apăsat pedala de accelerație, dat fiind că sâmbătă își vor măsura forțele cu Buducnost, deținătoarea trofeului Ligii Campionilor. Nu a evoluat azi deloc Paula Ungureanu, iar indisponibilelor de mai lungă durată, Geiger și Nechita, li s-a alăturat recent și Szucs, care a suferit o fractură la un deget de la mâna dreaptă în timpul jocului cu Roman și s-a ales astfel cu o atelă gipsată.

SCM Craiova – HCM Baia Mare 21-31 (8-13)
Sala polivalentă din Craiova; etapa 23 – Liga Națională;
Au arbitrat: Georgiana Doană și Ana Maria Gociu (București);
Observator: Adrian Lupșa (Reșița);
Aruncări de la 7m: 3-2 (transformate toate);
Minute de eliminare: 4-2; 

SCM Craiova: Pasca (15 intervenții), Petrescu – Zivkovic 7 (3 din 7m), Iovănescu 4, Babeanu 3, Florica 2, Cioaric 2, Laundre 1, Gavrilă 1, Gogoriță Andrei 1, Georgescu, Apipie, Ianasi.

Antrenori: Simona Gogârlă și Grigore Albici

HCM Baia Mare: Munteanu (13 intervenții), Dumanska (3 intervenții), Ungureanu – Abbingh 8, Do Nascimento 7, Tatar 4, Jezic 4, Perianu 3, Tanasie 2, Marin 1, Ardean Elisei 1, Pineau 1, Vizitiu, Preda.

Antrenori: Aurelian Roșca și Ioan Băban.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA