AcasăEvenimentAMĂRĂCIUNEA UNUI GEST - HCM Baia Mare a câștigat, dar nu asta...

AMĂRĂCIUNEA UNUI GEST – HCM Baia Mare a câștigat, dar nu asta e important

DISTRIBUIȚI

HCM Baia Mare a câștigat partida cu HC Roman, la capătul unui meci în care n-a strălucit, poate și din cauza oboselii acumulate de majoritatea jucătoarelor care au participat la turneele de calificare la Olimpiada de Vară, Rio 2016, evoluând în reprezentativele României, Franței și Olandei. 

Partida programată în cadrul etapei cu numărul 25 a fost câștigată de echipa noastră, scor 27-22, dar jocul nu a fost dintre cele mai reușite. Și ca tacâmul nemulțumirii să fie complet, câțiva dintre spectatori au vociferat și huiduit în momentul în care crainicul sălii a prezentat-o pe Paula Ungureanu, una dintre cele mai valoroase handbaliste care a evoluat vreodată în Baia Mare.

Am înțeles că nemulțumirea publicului are legătură cu jocul din etapa trecută de la Brașov, unde Baia Mare a pierdut meciul, dar și orice speranță de a cuceri titlul de campioană în această ediție a Ligii Naționale. Da, a fost un meci pe care niciun suporter maramureșean nu-l va uita ușor, mai ales datorită prestației lamentabile a jucătoarelor noastre.

Problema e că acolo n-a jucat numai Paula Ungureanu slab, ci toate fetele care au intrat în teren, indiferent de postul pe care au evoluat ori numele care-l poartă. O asemenea atitudine, indiferent cât de mare este supărarea și nemulțumirea unora, nu are ce căuta într-un oraș care și-a cucerit un binemeritat renume la capitolul fair-play, cu spectatori civilizați și cunoscători ai handbalului.

Paula Ungureanu, sau oricare dintre fetele care ne-au adus atâtea satisfacții în ultimii ani, nu pot și nu merită să fie tratate în această manieră. Pentru că victoriile și bucuriile au fost reușite în primul rând de ele, uneori în condiții improprii performanței. Și dacă va trebui să ne despărțim de unele dintre ele, trebuie să le rămânem recunoscători pentru tot ce au făcut când au evoluat sub culorile clubului băimărean.

Să remarcăm inspirația galeriei lui Simi Marcovici, mult mai aproape de realitățile din lumea curată a sportului, care i-au scandat numele Paulei și au aplaudat-o în timp ce alții o apostrofau.

Păcat, se pare că mai avem încă multe de învățat. Inclusiv faptul că jucătoarele sunt profesioniste și fiecare caută ca în scurta carieră de sportiv să câștige cât mai mult. Din cauza asta, uneori sunt nevoite să schimbe cluburile când apar oferte mai avantajoase pentru ele.

Spectatorii poate că au taxat-o pe Paula în urma zvonurilor care o dau ca și plecată la marea rivală, CSM București. Personal le înțeleg gestul, dar nu pot să-l accept sau să-l aprob. Pentru că fiecare dintre noi, aflați în situația Paulei, am procedat la fel. Să nu fim ipocriți. Apoi, cine știe, poate că nici nu va pleca din Baia Mare. Cine știe…

HCM Baia Mare – HCM Roman: 27-22 (15-10)

Sala Polivalenta “Lascar Pana”; cca 1.200 spectatori. Arbitraj: R. Iliescu si P. Manea (București)

  • Aruncări de la 7m: 3-6 (transformate: 1-5; au ratat: Pineau, Do Nascimento / Glibko)
  • Minute de eliminare: 2-4
  • HCM Baia Mare: Munteanu (7 intervenții) – Ardean Elisei 8, Jezic 7, Abbingh 4, Pineau 4, Do Nascimento 2, Szucs 1, Marin 1, Tănăsie, Vizitiu 0/2.
  • Antrenor Sorin Rădulescu. Director tehnic: Ioan Băban. Nu au fost folosite deloc: Ungureanu, Dumanska, Tătar, Preda, Perianu
  • HCM Roman: Pâslaru (6 intervenții), Timosenkova (7, a aparat 2 de 7m) – Iuganu 7, Glibko 7, Druțu 3, Toscovic 2, Vârtic 1, Gherman 1, Tomescu 1, Agrigoroaie, Cilici, Ciobanu, Chitacu, Dincu.
  • Antrenor Florentin Pera)

Grigore Ciascai

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA