spot_img
AcasăEvenimentSportLiga lui Mitică. Steaua și zicala ”nicăieri nu-i ca acasă”. Campionii, la...

Liga lui Mitică. Steaua și zicala ”nicăieri nu-i ca acasă”. Campionii, la prima victorie în 2012

DISTRIBUIȚI

După 305 zile de „exil” Steaua a redevenit formaţia din Ghencea şi a câştigat după o prestaţie excelentă, una dintre cele mai bune din acest sezon.
Duminică seară, fanii roş-albaştrilor au arătat că tradiţia e mai importantă decât confortul şi au umplut stadionul pe care unii dintre ei l-au numit „Templul Fotbalului”. Bilanţul oficial: 21.745 de oameni au asistat la Steaua – Astra.
Impulsionaţi de atmosfera electrizantă din tribune, elevii lui Ilie Stan au luat cu asalt poarta apărată de Silviu Lung jr. Totuşi, oaspeţii au fost cei care au deschis scorul prin Laionel după o gafă a lui Geraldo, depăşit mult prea uşor de Bărboianu (12). Golul înscris contrar cursului jocului nu le-a tăiat elanul steliştilor! Aceştia au atacat în valuri, au „bombardat” poarta Astrei cu şuturi formidabile de la distanţă, iar, până la urmă, au fost răsplătiţi pentru jocul lor încântător.
Raul Rusescu, profitând de eroarea lui Silviu Lung jr, a înscris golul său cu numărul zece în acest campionat (21). 13 minute mai târziu, Paul Pârvulescu, dinamovistul ajuns stelist peste noapte, i-a cucerit pe fanii din Ghencea. Fotbalistul adus de la Gaz Metan Mediaş a punctat pentru 2-1 cu o execuţie senzaţională, la colţul lung.
De aici până la final, pe teren a existat o singură echipă. Steaua şi-a dominat clar adversarul şi numai intervenţiile lui Silviu Lung jr, plus barele porţii au făcut ca Astra să nu plece din Ghencea cu patru, cinci goluri încasate.
Steaua a început perfect anul 2012, fiind singura formaţie din partea superioară a clasamentului care a obţinut trei victorii în primele trei etape. Formaţia pregătită de Ilie Stan a urcat pe locul patru cu 41 de puncte, cu cinci mai puţine decât liderul CFR Cluj.

Campionii, prima victorie din acest an: Brașov – Galați 0-2
Didi şi Antal au înscris golurile cu care Galaţiul a trimis echipa lui Şumudică spre zona retrogradării. Oţelul speră din nou la Europa.
După un start dezastruos de 2012, în care au obţinut un singur punct în două etape şi au fost eliminaţi şi de Vaslui din Cupa României, campionii par că şi-au regăsit ritmul. Oţelul a învins azi FC Braşov, în deplasare, şi a revenit în cursa pentru cupele europene, la un singur punct de locul 5, ocupat de FC Vaslui, dar care va juca mâine la Ceahlăul.
Dorinel Munteanu a început meciul cu o formulă foarte ofensivă, cu patru oameni de atac: Antal, Didi, Pena şi Stromajer. Iar Braşovul lui Şumudică nu a făcut faţă „şarjelor” gălăţenilor. Brazilianul Didi a deschis scorul, cu o lovitură de cap, iar Antal a închis tabela, cu un gol spectaculos, după ce a driblat trei adversari.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA