AcasăEvenimentLIGA CAMPIONILOR - HCM Baia Mare s-a calificat în sferturile de finală...

LIGA CAMPIONILOR – HCM Baia Mare s-a calificat în sferturile de finală de pe locul patru

DISTRIBUIȚI

HCM Baia Mare n-a reușit să obțină a șasea victorie din acest an în Grupa principală 1 a Ligii Campionilor, fiind oprită din parcursul fără cusur de către echipa maghiară Ferencvaros Budapesta.

Vicecampiona României a pierdut sâmbătă în fața a peste 3.000 de spectatori, ultimul meci din grupă, scor 18-21, după ce la pauză gazdele au condus cu 14-7. În urma acestui rezultat, Baia Mare se califică în sferturile de finală ale celei mai prestigioase competiții din lume la nivelul cluburilor, de pe locul patru. Vă reamintesc că HCM a intrat în faza grupelor principale fără niciun punct, dar a reușit un parcurs excepțional, acumulând în final 10 puncte, după cinci victorii consecutive.

HCM Baia Mare a reeditat performanța din ediția trecută a Ligii Campionilor, reușind să se ajungă în primele opt echipe din Europa. Este un rezultat mai mult decât onorabil, obținut la capătul unor prestații foarte bune în toate meciurile disputate anul acesta. Dacă nu se întâmplă vreo minune în partidele programate mâine, HCM va juca în sferturi cu Buducnost Podgorica, campiona Europei, ocupanta primului loc din Grupa 2.

HCM a început foarte slab meciul din capitala Ungariei, având, de altfel, o evoluție ștersă în primele 30 de minute. Apărarea a fost depășită la toate capitolele, cei doi interi ai campioanei din țara vecină înscriind goluri din toate pozițiile. În aceste condiții nici Paula Ungureanu n-a avut ce face în poartă, dor trei intervenții reușite contabilizând pe toată durata reprizei. În atac s-a ratat din poziții ideale, s-a pasat aiurea, pivotul Jezic și extrema Ardean fiind uitate de colegele lor. Cu doar șapte goluri înscrise și primind un număr dublu, nu se putea spera decât la limitarea înfrângerii ce se prefigura.

Să adăugăm la lipsa de inspirație a fetelor noastre și cele cel puțin trei decizii bizare ale danezelor care au condus partida, luate consecutiv, și avem o imagine a ceea ce a făcut o asemenea diferență de scor. Gazdele au jucat foarte agresiv în apărare, ieșind la rupere la jucătoarea care era în posesia mingii, stilul acesta de joc descumpănind vizibil atacul echipei băimărene. Abia pe la mijlocul reprizei secunde s-a echilibrat jocul, atunci când interii maghiari au început să piardă din precizie, iar Ionica Munteanu a scos șapte aruncări, având un procentaj foarte bun, 57%.

În minutul 54 diferența pe tabelă a scăzut la trei goluri, 17-20, HCM a avut posibilitatea să se apropie, dar a irosit trei atacuri în urma unor greșeli personale. Era bun și un rezultat de egalitate, putându-se astfel evita locul patru și întâlnirea cu Buducnost din sferturi, dar parcă nici Gyor sau Vardar Skopje (la cum arată acum), nu par a fi adversare mai facile.

Din dubla confruntare cu campiona Ungariei, HCM n-a ieșit rău de loc, s-au împărțit victoriile, dar băimărencele au câștigat la golaveraj, în tur scorul fiind 32-24. Sigur se putea mai mult și la Budapesta, dar să ne mulțumim de data asta cu ce s-a obținut, în condițiile în care lipsa Melindei Geiger a contat enorm. Patricia Vizitiu, înlocuitoarea ei, a început foarte bine meciul, dar treptat-treptat a dispărut din joc, precizia aruncărilor a lăsat de dorit, pasele n-au fost cele mai reușite, la astea adăugându-se câteva greșeli individuale. Nu-i nimic, trebuie să aibă încredere în ea, să joace fără teamă, pentru că prea multe soluții pe postul de inter dreapta nu sunt, așa că răspunderea cade pe umerii ei.

Caseta tehnică cu reușitele echipei noastre e cam săracă, doar cinci jucătoare au ceva zestre trecută în dreptul lor, asta și datorită Alexandrei Do Nascimento, cea care a înscris de nouă ori, adică jumătate din goluri.

Ferencvaros – HCM Baia Mare 21-18 (14-7)

Tomasevic, Szikora – portari; Zacsik 5, Cifra, Szarka, Schatzl 1, Szucsanszki 2, Szekeres, Meszaros, Kovacsicz 1, Lukacs, Pena 7, Mod, Hornyak, Szekerczes 4, Szamoransky 1. Antrenor: Gabor Elek

Ungureanu, Munteanu, Dumanska – portari; Do Nascimento 9, Tănăsie, Pineau 4, Szucs, Abbingh, Perianu 1, Ardean 3, Jezic, Marin, Tătar, Preda, Vizitiu 1. Antrenor: Aurelian Roşca, director tehnic Ioan Băban.

Au arbitrat danezele Karina Christiansen și Line Hesseldal Hansen, iar delegat EHF a fost Edeltraut Berthold (Austria).

Înaintea partidelor de duminică, Thuringer HC — Rostov pe Don și Fleury Loiret Handball — Larvik, în clasament, pe primul loc se află Rostov pe Don, cu 17 puncte, urmată de FTC-Rail Cargo Hungaria, 12 p, Larvik, 10 p, HCM Baia Mare, 10 p, Fleury Loiret Handball, 6 p, Thuringer HC, 1 p.

Grigore Ciascai

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA