AcasăEvenimentSportLIGA CAMPIONILOR – Gyor și-a zdrobit rivala internă chiar pe terenul acesteia

LIGA CAMPIONILOR – Gyor și-a zdrobit rivala internă chiar pe terenul acesteia

DISTRIBUIȚI

Gyor şi-a asigurat în mare măsură calificarea în turneul Final 4 al Ligii Campionilor, după ce a „executat” Ferencvaros cu 31-18, chiar pe terenul acesteia, în manşa tur a sferturilor de finală. Jocul retur va fi o simplă formalitate pentru trupa lui Ambros Martin.După stabilirea sferturilor de finală, HCM Baia Mare – Buducnost Podgorica părea cel mai dezechilibrat duel din această fază a competiţiei. Iar după desfăşurarea jocului de la Baia Mare (scor 24-29) ipoteza era cât de cât acoperită. Ce s-a întâmplat însă la partida Ferencvaros – Gyor a întrecut însă toate aşteptările.

La mijlocul săptămânii, Gyor înregistrase un rezultat neaşteptat în întrecerea internă, 27-27 cu Dunaferr. Este adevărat, acest rezultat a venit între două jocuri cu Ferencvaros, primul câştigat la scor tot în liga maghiară, cu 33-22, în urma căruia şi-a asigurat locul 1 la sfârşitul sezonului regular. Era greu de presupus că acest scenariu se va repeta din nou cu FTC, mai ales că la Gyor nu esle deloc linişte în această perioadă după ce preşedintele clubului a fost obligat să plece din fruntea clubului!

Trupa lui Ambros Martin a depăşit poate şi cele mai optimiste pronosticuri, iar în manşa tur cu Ferencvaros din „sferturile” Ligii s-a impus cu 31-18! Meciul i-a fost practic la discreţie, FTC dând senzaţia că şi-a atins multe prea devreme vârful de formă în acest sezon. În acest moment pare o echipă căzută, iar acest lucru s-a văzut în partidele cu Gyor, un semnal l-a avut poate şi la jocul din grupa principală cu HCM Baia Mare din România (scor 32-24).

Derby-ul maghiar s-a „rupt” după minutul 15, când era consemnat un avantaj minim, 7-6. În următoarele 10 minute, diferenţa a ajuns la 8 goluri (scor 16-8), iar lucrurile păreau deja lămurite. Gyor nu s-a mulţumit însă cu o victorie liniştitoare înaintea partidei retur, ci a încercat să le dea goluri adversarelor cât de multe a putut. Şi le-a dat! Amorim și Loke, alături de olandeza Groot au fost principalele marcatoare ale Gyor-ului.

După primele 3 meciuri din sferturile de finală – manşa tur, două echipe sunt ca şi calificate în turneul Final 4, Buducnost şi Gyor. De altfel, specialiştii au estimat încă de la începutul sezonului o astfel de finală. Rămâne de văzut dacă cele două formaţii se vor evita în semifinale, la tragerea la sorţi.

Returul de va disputa sâmbăta viitoare, pe 9 aprilie, de la ora 18:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 3.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA