AcasăslolvaciaLICITAȚIE - O pictură cubistă a lui Picasso va fi scoasă la...

LICITAȚIE – O pictură cubistă a lui Picasso va fi scoasă la vânzare pentru suma de 39 de milioane de dolari

DISTRIBUIȚI

Casa Sotheby’s va scoate la licitație săptămâna viitoare pictura „Femme assise”, de Pablo Picasso, una dintre cele mai importante opere cubiste scoase la vânzare în ultimele decenii, care ar urma să fie vândută cu peste 28 de milioane de lire sterline (39 de milioane de dolari), relatează EFE.

Licitația, care va reuni opere impresioniste și de artă modernă ale unor pictori celebri precum Vincent Van Gogh, Edvard Munch sau Andy Warhol, va avea loc pe 21 iunie la Londra.

Casa Sotheby’s a reamintit că majoritatea picturilor cubiste se află în posesia unor muzee și instituții, dar că tabloul „Femme assise”, păstrat timp de 40 de ani într-o colecție privată, este prima piesă relevantă a acestei mișcări artistice scoasă la licitație de foarte mult timp.

Până în prezent, „Les femmes d’Alger (version ‘O’)”, tot a lui Picasso, deține titlul de cea mai bine vândută pictură la o licitație, după ce casa Christie’s din New York a bătut toate recordurile, obținând pentru acest tablou suma de 179 de milioane de dolari în mai 2015.

În anul 1909, pictorul născut în Malaga a pictat „Femme assise”, o pânză care combină tonurile de gri, verde smarald și portocaliu pentru a recrea figura amantei sale, Fernande Olivier.

Picasso este considerat unul din principalii exponenți ai cubismului, o mișcare artistică de avangardă apărută în Europa la începutul secolului XX în care, pentru prima dată, pictorul se distanțează de arta figurativă tradițională și recurge la reprezentarea geometrică a corpurilor.

Sursa: Agerpres

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA