spot_img
AcasăActualitate112LEVIGAT - Râu din Transilvania poluat în urma unei scurgeri de la...

LEVIGAT – Râu din Transilvania poluat în urma unei scurgeri de la un depozit de gunoaie

DISTRIBUIȚI

LEVIGAT Dispeceratul S.G.A. Bistriţa – Năsăud a fost informat vineri după-amiază despre producerea unui eveniment de poluare la Centrul de Management a Deșeurilor Tărpiu, cu posibil impact asupra Văii Roşua.

La faţa locului, s-a deplasat Grupa de Suport Tehnic a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (președinte, vicepreședinte, SGA Bistriţa – Năsăud (GRA + Laborator), Garda de Mediu Bistrița – Năsăud şi un ofiţer din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bistriţa”) pentru a verifica cele sesizate şi pentru a preleva probe de apă, relatează Someșeanul.

Concomitent, în zonă s-a intervenit prin pomparea unei părţi a levigatului înapoi în rampa de deșeuri, realizându-se un baraj de pământ şi o groapă în scopul devierii levigatului, pentru a nu ajunge în canalul perimetral. De asemenea, s-a preluat o parte din levigat cu vidanjele.

Cu toate acestea, în jurul orei 17.45, unda de poluare a intrat în râul Roşua. În continuare, a fost anunțat postul hidrometric Şintereag pentru a monitoriza unda de poluare. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgență, prin instituțiile abilitate, monitorizează în permanență situaţia din teren şi acționează pentru înlăturarea efectelor poluării, se mai arată în comunicatul de presă al ISU Bistrița-Năsăud.

Sursă info și foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA