AcasăActualitateSocialLEGUMICULTURĂ – Locul din România unde clienții iși culeg roșiile direct din...

LEGUMICULTURĂ – Locul din România unde clienții iși culeg roșiile direct din solar

DISTRIBUIȚI

LEGUMICULTURĂ Un legumicultor din Craiova a găsit o variantă inedită pentru a-şi vinde roşiile. Îi invită pe clienţi în solarul lui, de unde îşi pot culege singuri tomatele proaspete, crescute doar cu îngrăşăminte naturale.

După ce zeci de ani a făcut agricultură în comuna Daneţ din judeţul Dolj, Ştefan Drimboi a decis să îşi deschidă un solar la marginea oraşului Craiova, pentru a fi mai aproape de clienţi.

„Ideea a fost simplă. Datorită transportului și a distanței, că vin de la 50 de kilometri, sunt de la Daneţ, m-am gândit că cea mai bunaă solutie e să găsesc un teren în oras. Sunt soiuri de roșii care sunt foarte greu de transportat, asta rozeul cel puțin, nu au fermitate. În momentul în care pui 10 kilometri într-o ladă cele de jos suferă,” spune Ştefan Drimboi, legumicultor. Legumicultorul îi invită pe clienţi să vină să-şi culeagă singuri roşiile pe care vor să le cumpere.

„Sunt foarte mulți care nu au țară, nu au crescut, nu au trăit la țară. E o curiozitate, să vadă cum crește, cum e pusă, să o culeagă cu mâna lui, mai mare mai mică, deci e la alegerea clientului,” adaugă Ştefan Drimboi. Clienții au la dispoziție un solar de 500 de metri pătrați unde pot să își aleagă singuri produsele. Aici sunt cultivate 2 tipuri de roșii, cele roze și cele obișnuite, întâlnite des în majoritatea piețelor din România.
Bărbatul spune că roşiile sunt fertilizate doar cu îngrăşăminte naturale. Un kilogram de roşii costă 3 lei. „La câteva zile când termin venim și luăm iar, mai dăm și pe la vecini. Gustul de odinioară al roșiilor care le mâncam când eram copii,” zice un client.

Legumicultorul se gândeşte ca în viitor să facă şi livrări la domiciliu.

 

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA