Acasă Lifestyle Sănatate LEGEA VACCINĂRII - Medicii, stomatologii, farmaciştii, asistenţii şi moaşele care îndeamnă părinţii...

LEGEA VACCINĂRII – Medicii, stomatologii, farmaciştii, asistenţii şi moaşele care îndeamnă părinţii să nu îşi vaccineze copiii pot rămâne fără dreptul de a profesa

DISTRIBUIȚI

LEGEA VACCINĂRII Medicii, stomatologii, farmaciştii, asistenţii şi moaşele care îi vor îndemna pe părinţi să nu îşi vaccineze copiii vor fi sancţionaţi şi pot rămâne fără dreptul de a profesa.

LEGEA VACCINĂRII Forma finală a proiectului legii vaccinării, obţinut, în exclusivitate, de TVR, prevede clar acest lucru. Colegiul Medicilor trebuia să discute derapajele anti-vaccinare din lumea medicală, însă reclamaţiile nu au fost analizate din cauza… birocraţiei.

“Medicul de familie mi-a spus să nu îl vaccinez pe copil împotriva rotavirusului, varicelei și hepatitei A pentru că sunt boli ușoare”, susține o mămică pe un forum, conform Ştirile TVR.

O altă femeie scrie: “Mi-a zis să nu fac rapelul la ROR la 5 ani pentru că dă reacții din spectrul autist și pentru că medicii de la infecțioase nu își vaccinează proprii copii cu acest vaccin”.

Vocea specialiștilor contrazice clar însă astfel de situații.

„Este bine să fie administrate pentru a evita anumite boli care pot chiar să pună în pericol viața copilului.

Rujeola este una dintre aceste boli, este una din bolile care produc cele mai multe decese infantile la nivel mondial.

Nu există nici cea mai mică corelație între apariția autismului și administrarea vaccinului rujeolic”, a declarat Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

Alte mame se plâng că medicii le-au recomandat să nu continue imunizarea copiilor. „Am fost sfătuită să nu-i mai fac niciun vaccin căci nu sunt bune.

Dimpotrivã, îi scade imunitatea bebelușului”, susține una dintre ele. Teoretic, părinții care se confruntă cu astfel de situații pot sesiza Colegiul Medicilor.

Ovidiu Covaciu, fondator al Coaliției România Sănătoasă a făcut acest lucru. „Făceau afirmații de genul: vaccinarea n-a fost niciodată utilă, vaccinarea e periculoasă, toxică! Noi am fãcut plângerea electronic, ni s-a spus că trebuie în format de scrisoare. Forma fără fond în esență.

Ne-am împotmolit în trebuie să vină scrisoarea în format hârtie când afirmațiile sunt mai grave”, a mărturisit Covaciu.

Viitoarea lege a vaccinării lămurește clar astfel de situații: informațiile eronate, nedovedite științific și tendențioase legate de vaccinuri care vor fi furnizate de personalul medico sanitar și farmaceutic vor fi considerate abateri disciplinare grave și vor fi sancționate de către Colegiul Medicilor din România, Colegiul Medicilor Dentiști, Colegiul Farmaciștilor și Ordinul Asistenților Medicali.

„Medicul riscă sancțiuni până la mustrare, avertisment, vot de blam, amendă, suspendarea pe perioadă limitată a calității de membru al Colegiului sau suspendarea definitivă ceea ce înseamnă echivalent cu pierderea dreptului de practică”, a declarat Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor.

Totodată, personalul medical care se ocupă cu vaccinarea copiilor va avea obligația să participe la cursuri de vaccinologie organizate de INSP împreună cu societățile profesionale medicale.

Sursa

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA