spot_img
AcasăAlteleEconomicLEGEA SALARIZĂRII UNITARE – Se vor dubla veniturile pană la pragul de...

LEGEA SALARIZĂRII UNITARE – Se vor dubla veniturile pană la pragul de 4.000 de lei

DISTRIBUIȚI

LEGEA SALARIZĂRII UNITARE  Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a declarat că de luni încep discuțiile cu sindicatele din ordinea publică și sănătate despre legea salarizării unitare, urmând ca veniturile până la pragul de 4.000 lei să se dubleze, iar cele care depășesc acest nivel să se majoreze cu 45%, notează Hotnews.ro.

„Suntem în discuții pe legea salarizării unitare. De luni începem să avem întâlniri cu sindicatele, primele care vor intra la discuții vor fi sindicatele din ordinea publică și din sănătate”, a afirmat ministrul la România TV, potrivit News.ro.

Întrebată dacă ar putea apărea modificări la proiectul legii salarizării unitare, în condițiile în care sindicaliștii și-ar dori anumite schimbări, Olguța Vasilescu a spus că Ministerul Muncii este deschis la orice dezbatere, dar nu vrea să modifice proiectul.

„Noi nu vrem să fie niciun fel de modificări, sigur că suntem deschiși la orice dezbatere cu sindicatele. Pe mine m-a distrat un pic faptul că au început să atace o lege pe care nici măcar nu au văzut-o până acum. Suntem deschiși tuturor discuțiilor și eu sunt convinsă că pentru cei cu salariile mici, veștile vor fi foarte bune”, a răspuns ea.

De asemenea, întrebată când va ajunge în Parlament legea salarizării unitare, Vasilescu a susținut că nu poate da un termen fix, deoarece trebuie să aibă loc o serie de discuții cu sindicaliștii.

„Nu pot să vă dau o dată concretă, pentru că trebuie să avem mai întâi discuții cu sindicatele, dar, cel mai clar, este termenul pe care îl avem și în programul de guvernare, că va trebui să fie adoptată până la data de 1 iulie anul acesta”, a completat vicepreședintele PSD.

Chestionată în continuare cu cât se vor majora veniturile potrivit noii legi a salarizării, Olguța Vasilescu a spus că „sunt mai multe praguri”.

„Pana la pragul de 4.000 lei salariile se dublează, după 4.000 lei este o creștere cu 45% a salariilor, iar după pragul de 7.000 lei sunt creșteri, dar nu foarte mari”, a adăugat ministrul.

În ceea ce privește pensiile, Vasilescu a precizat că „următoarea majorare este de la 1 iulie pentru absolut toți pensionarii din România, când crește punctul de pensie la 1.000 lei”.

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA