Acasăoameni noiLEGEA PENSIILOR PE ULTIMA SUTĂ DE METRI - Pensionarii ar putea beneficia...

LEGEA PENSIILOR PE ULTIMA SUTĂ DE METRI – Pensionarii ar putea beneficia de a 13-a pensie

DISTRIBUIȚI

LEGEA PENSIILOR PE ULTIMA SUTĂ DE METRI Una din cele mai aşteptate legi de către milioane de români este Legea pensiilor, care ar trebui să fie finalizată în aproximativ 10 zile.

Legea pensiilor ar urma să intre în vigoare de la 1 octombrie, conform graficului anunţat de ministrul Muncii.

Noua lege va rezolva toate inechităţile din sistemul de pensii din România. Nu este exclus să fie introdusă şi a 13-a pensie, iar fiecare pensionar să primească anual încă o pensie în plus.

Lia Olguţa Vasilescu a anunţat la România TV că după ce va intra în vigoare noua lege a pensiilor, fiecare pensie aflată în plată va trebui recalculată, însă nicio pensie nu va fi scăzută.

„Trebuie să facem o nouă lege a pensiilor cu care vom veni în octombrie, nu e normal să ieşi în 2010 cu o pensie mai mare decât unul care iese în 2011, e o nebunie, un haos în sistem… după această lege a pensiilor va trebui că fiecare pensie aflată în plată să fie recalculată, niciuna în jos…asta presupune un efort din partea funcţionarilor casei de pensii şi foarte multe modificări în administrarea caselor de pensii.

Avem de gând că în perioada următoare să facem o restructurare a ceea ce înseamnă activitatea din toate instituţiile care sunt în subordinea Ministerului Muncii, nu mă refer la faptul că va trebui să dăm oameni afară, dar va trebui să gândim altfel direcţiile respective”, a declarat la România TV ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Potrivit ministrului Muncii, o altă certitudine a programului de guvernare este reprezentată de scăderea vârstei de pensionare pentru femeile care au peste trei copii, aceasta fiind o măsură de stimulare a natalităţii.

Lia Olguta Vasilescu a mai spus că în această nouă lege a pensiilor nu se va egaliza vârsta de pensionare a femeilor cu cea a bărbaţilor:

„Speranţa de viaţă se calculează în decenii, la noi media este de 75 de ani, 72 la bărbaţi şi 79 la femei. Nu am luat în calcul să creştem vârstă de pensionare şi nici să o egalizăm pe cea a femeilor cu a bărbaţilor, deşi ne încurcă o directivă a Uniunii Europene, dar care are aplicativitate începând cu anul 2030.

Până în 2030, ar trebui să facem că şi stat aceste corecţii. Pe legea pensiilor care va intră în vigoare anul acesta nu vrem însă să facem aceste corecţii din cauza că noi nu avem speranţa de viaţă nici ca în Olanda, nici ca în Franţa, şi atunci nu este cazul să operăm de acum aceste modificări”, a declarat Ministrul Muncii.

Info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA