AcasăActualitateSocialLEGEA E LEGE - Salariul minim crește de la 1 iulie, angajatorii...

LEGEA E LEGE – Salariul minim crește de la 1 iulie, angajatorii care nu se conformează primesc amenzi

DISTRIBUIȚI

Inspectoratul Teritorial de Munca Maramures atrage atentia angajatorilor asupra riscurilor la care se expun prin nerespectarea legii privitoare la cresterea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata de la 1 iulie.

Începând cu aceasta data, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la 1.050 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168,667 de ore în medie pe lună în anul 2015, reprezentând 6,225 lei/oră.

Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de bază, potrivit încadrării, nu poate fi inferior nivelului salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

Mircea Onea, purtator de cuvant al ITM Maramures a declarat ca stabilirea, pentru personalul încadrat prin încheierea unui contract individual de muncă, de salarii de bază sub nivelul celui prevăzut, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei.

Conform dispoziţiilor art. 4 alin. (2) din Hotărârea Guvernului nr. 500/2011 actualizată, privind registrul general de evidenţă a salariaţilor, această modificare intervenită în conţinutul contractului individual de muncă, se înregistrează în registru cel târziu în ziua lucrătoare anterioară împlinirii termenului de 20 de zile lucrătoare.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA