Acasă Eveniment Sport LEGEA E LEGE - Lionel Messi, condamnat la 21 de luni de...

LEGEA E LEGE – Lionel Messi, condamnat la 21 de luni de închisoare!

DISTRIBUIȚI

LEGEA E LEGE Curtea Supremă din Spania a confirmat, miercuri, pedeapsa lui Lionel Messi: 21 de luni de închisoare, după cum anunță presa iberică. Nu a scăpat de sancțiuni nici tatăl fotbalistului, Jorge Messi, care a primit 15 luni de închisoare.

Ultima ședință a Curții Supreme a avut loc pe 20 aprilie, iar miercuri, 24 mai, s-a pronunțat hotărârea luată după judecarea apelului depus de starul Barcelonei și tatăl său. Cei doi condamnaţi – Lionel și Jorge Messi – au cerut anularea sentinţei iniţiale, din iulie 2016, în timp ce acuzarea a cerut Curții Supreme să menţină condamnarea de 21 de luni de închisoare.

Chiar dacă înaintea procesului a returnat prejudiciul de 4,1 milioane de euro – sumă provenită din drepturile de imagine din perioada 2007-2009 – familia Messi nu a scăpat de pedeapsă, după ce a recunoscut acuzațiile de fraudă fiscală.

În cele din urmă, fotbalistului i-a fost păstrată condamnarea de 21 de luni, iar lui Jorge Messi i-a fost redusă la 15 luni.

Curtea Supremă a confirmat și amenda de 2,1 milioane euro pe care fotbalistul trebuie să o plătească. Lui Jorge Messi i-a fost redus și sancțiunea financiară, de la 1,6 milioane de euro la 1,3 milioane.

Messi şi tatăl său au fost judecaţi pentru evaziune fiscală, după ce s-a demonstrat că, în 2007, 2008 şi 2009, cei doi nu au achitat taxe de 4,1 milioane de euro, aferentă drepturilor de imagine în valoare de 10,1 milioane de euro încasate în acei ani.

Prima sentinţă a fost atacată de avocaţii jucătorului, însă nu a fost schimbată de Curtea Supremă. Messi a fost condamnat la câte şapte luni de închisoare pentru fiecare dintre cele trei capete de acuzare (fraudarea statului în cei trei ani în cauză 2007, 2008, 2009).

În ciuda pedepsei primite, libertatea lui Messi nu este în pericol. În Spania, pedepsele mai mici de 24 de luni nu implică intrarea în închisoare, astfel că sancţiunea de un an şi nouă luni primită de Messi este cu suspendare.

După aflarea sentinței, Gerard Pique a sărit în apărarea coechipierului său de la Barcelona.

“Nu este treaba noastră să ne ocupăm de asemenea lucruri. Pentru asta avem anumite persoane sau angajăm anumite persoane despre care credem că se pricep. Se întâmplă la un moment dat să aflăm că acei oameni nu prea știu ce fac și ajungem noi în lumina reflectoarelor. Cred totuși că aceste evenimente nu-l vor afecta pe Messi” a declarat Pique.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proctoline

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

DE PE LA NOI… – Tânăr din Baia Mare, amendat de polițiști după ce a inserat logo-ul unui site de firme porno pe o...

Epoca în care oamenii erau exploatați, asupriți, în care nu își puteau exprima liber opiniile, în care privilegiile erau împărțite după diferite criterii care...

CAZ ȘOCANT ÎN MARAMUREȘ – Doi tineri acuză fiul și nepotul unui candidat PMP că i-au agresat pentru că… nu ar fi votat pe...

Caz absolut șocant în comuna maramureșeană Repedea. Doi tineri din localitate susțin că ar fi fost agresați de către fiul și nepotul unui candidat...

LEGE NOUĂ – Racordare gratuită și în timp scurt la gaze, pentru consumatorii casnici

Racordarea la gaze va fi gratuită pentru toate persoanele fizice, indiferent unde e locul de consum, și se face în cel mult 90 de...

INFORMARE OFICIALĂ – Situația actualizată a școlilor din Maramureș în contextul pandemiei de Coronavirus

CJSU a aprobat noile scenarii de funcționare pentru unitățile de învățământ preuniversitar Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș s-a reunit în ședință extraordinară și...

DESCOPERIRE MACABRĂ ÎN MARAMUREȘ – Cadavrul unui bărbat, găsit în spatele unui bloc în Sighetu Marmației

Ieri,polițiștii din Sighetu Marmației au fost sesizați cu privire la faptul că în spatele unui imobil situat pe strada Unirii din municipiu se află...