Acasăoameni noiLEGE ADOPTATĂ DE SENAT – Sancțiuni de până la 2.000 de lei...

LEGE ADOPTATĂ DE SENAT – Sancțiuni de până la 2.000 de lei pentru cei care încalcă dreptul mamelor de a alăpta în public

spot_img

DISTRIBUIȚI

LEGE ADOPTATĂ DE SENAT   Sancțiuni dure pentru cei care împiedică alăptarea în public. Senatul a adoptat, în calitate de primă Cameră sesizată, propunerea legislativă privind alăptarea în spaţii publice, prin care evacuarea din aceste zone a unei mame care alăptează se sancţionează cu amendă cuprinsă între 100 şi 2.000 lei. Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Potrivit proiectului constituie sancțiune evacuarea dintr-un spaţiu public a unei mame care are dreptul de a se afla în acel spaţiu şi care alăptează un copil de până la 24 de luni, interzicerea în orice mod a alăptării în spaţii publice a unui copil de până la 24 de luni,  refuzul furnizării de servicii unei persoane care alăptează un copil de până la 24 de luni, în condiţiile în care persoana are dreptul de a beneficia de serviciul respectiv.

Contravenţiile se sancţionează cu amendă de 100 – 500 lei dacă dacă fapta este săvârşită către o persoană fizică şi cu amendă contravenţională de la 1.000 la 2.000 de lei dacă fapta este săvârşită de o persoană juridică sau de către o entitate înregistrată la Registrul Comerţului”, se arată în propunerea legislativă amendată de Senat.

 

Citește continuarea articolului pe Libertatea.

citeşte şi POLIŢIA DIN BAIA MARE ÎN ALERTĂ – O mamă şi copilul de cinci ani, dispăruţi fără urmă. Tatăl a sesizat poliţia

CRIMĂ LA POIENILE DE SUB MUNTE – După ce au consumat băuturi alcoolice, un bărbat şi-a înjunghiat mortal soţia

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA