Acasă oameni noi LEGE – Acordarea alocației pentru susținerea familiei nu mai este condiționată de...

LEGE – Acordarea alocației pentru susținerea familiei nu mai este condiționată de plata impozitelor și a taxelor locale

DISTRIBUIȚI

LEGE  Preşedintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea OUG 26/2016 pentru modificarea Legii 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei.

Aceasta prevede că acordarea alocaţiei pentru susţinerea familiei, de care beneficiază familiile cu venituri reduse care au copii în întreţinere, nu mai este condiţionată de plata impozitelor şi taxelor locale pentru bunurile pe care le deţin în proprietate.

Guvernul a aprobat în iunie 2016 ordonanţa, iar Parlamentul a adoptat-o în acest an.

Actul normativ stabileşte că plăţile vor fi reluate din oficiu pentru familiile cărora le-a fost sistat acest drept, inclusiv pentru perioada în care alocaţia pentru susţinerea familiei a fost suspendată.

Guvernul preciza că alocaţia pentru susţinerea familiei este o formă  de sprijin pentru familiile cu venituri reduse, care au în creştere şi îngrijire copii în vârstă de până la 18 ani şi se acordă în baza Legii 277/ 2010. Aceste alocaţii se acordă familiilor ale căror venituri lunare pentru fiecare membru sunt mai mici de 530 de lei şi se calculează în funcţie de numărul de copii şi de venitul pentru fiecare membru al familiei, scrie EVZ.ro.

Prin modificări legislative adoptate de Parlament în cursul anilor 2015 şi 2016 s-a stabilit eliminarea condiţiei plăţii ajutoarelor sociale acordate în baza Legii privind venitul minim garantat şi a indemnizaţiei pentru creşterea copilului de achitarea impozitelor şi taxelor locale.

Tot astăzi, Iohannis a semnat decretele pentru promulgarea Legii privind aprobarea OUG 67/2016 pentru modificarea art. 5 (1) din Ordonanţa Guvernului 36/2006 privind unele măsuri pentru funcţionarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică a populaţiei, a Legii privind aprobarea OUG 31/2016 pentru completarea art. 8 din Ordonanţa Guvernului 64/2009 privind gestionarea financiară a instrumentelor structurale şi utilizarea acestora pentru obiectivul convergenţă şi a Legii pentru aprobarea OUG 7/2017 privind prorogarea termenului de depunere a declaraţiilor fiscale şi de plată a creanţelor fiscale scadente la data de 25 ianuarie 2017.

Sursă info și foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA