spot_img
Acasăsinucidere maramuresLEGĂTURI CU GRUPĂRI TERORISTE - Autoritățile germane anchetează 60 de solicitanți de...

LEGĂTURI CU GRUPĂRI TERORISTE – Autoritățile germane anchetează 60 de solicitanți de azil

DISTRIBUIȚI

LEGĂTURI Autoritățile germane anchetează 60 de solicitanți de azil aflați în țara europeană și care sunt suspectați că aparțin sau susțin grupări teroriste, inclusiv Stat Islamic (SI), a anunțat luni Oficiul poliției penale federale (BKA), informează DPA.

LEGĂTURI ‘Luând în considerare faptul că în Germania există o mișcare migraționistă în desfășurare, am presupus că există foști sau actuali membri, susținători sau simpatizanți ai organizațiilor teroriste și criminali de război islamiști printre refugiați’, a menționat BKA într-o declarație de presă.

Din cele 60 de anchete pentru terorism aflate în desfășurare, 20 au fost lansate în ultimele 10 săptămâni, precizează BKA, adăugând că organizația a primit în total 410 ponturi de la autoritățile locale din cele 16 landuri ale Germaniei.

Trei din cele patru atacuri violente comise în Germania în ultima săptămână au fost comise de migranți care au venit în țară pentru a solicita azil, amintește DPA.

Totodată, BKA a mai anunțat că numărul persoanelor care au părăsit Germania pentru a se alătura Stat Islamic în Siria a crescut de la 800 în mai, la 840 în prezent. Dintr-o treime dintre cei care s-au întors, al căror număr nu este precizat, 70 dintre ei au primit pregătire de luptă sau chiar au luat parte la lupte, a mai anunțat BKA.

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a anunțat că riscul de atacuri în Germania rămâne ridicat, după o serie de patru atacuri în ultima săptămână soldate cu 10 morți și 34 de răniți. ‘Riscul unor atacuri a fost ridicat de o lungă perioadă de timp și rămâne ridicat’, a declarat Tobias Plate într-o conferință de presă la guvern.

sursa info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA