spot_img
AcasăAlteleEconomicLEFURI MĂRITE - Angajații și ofițerii din sistemul penitenciar vor primi salarii...

LEFURI MĂRITE – Angajații și ofițerii din sistemul penitenciar vor primi salarii mai mari cu 10%

spot_img

DISTRIBUIȚI

LEFURI MĂRITE Salarii mai mari în sistemul penitenciar de la 1 octombrie. Angajații și ofițerii vor primi lefuri mărite cu 10%, după ce Executivul a aprobat prin Ordonanță de urgență măririle salariale.

Salariile angajaţilor din penitenciare vor crește cu 10%, din luna octombrie, potrivit proiectului de ordonanță de urgență făcut public de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

Creșterea salarială a fost decisă după discuții purtate între reprezentanții sindicatelor din penitenciare, ministrul Justiției, Tudorel Toader și premierul Mihai Tudose.

Angajații din penitenciare amenințau cu proteste în luna august, din cauza condițiilor de muncă.

Ei reclamau faptul că sunt discriminați de Guvern, că sunt lăsați să lucreze suplimentar un milion de ore pe an și că sunt obligați să păzească deținuți cu jumătate din oamenii de care ar fi nevoie în penitenciare.

Potrivit avocatnet.ro, majorările sunt cuprinse în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 62/2017 privind completarea art. II din Legea nr. 152/2017, act ce a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 719 din 5 septembrie 2017.

Sursa citată mai scrie că ordonanța prevede că funcționarii cu statut special din administrația penitenciarelor vor primi, de la 1 octombrie 2017, o mărire de 10% a salariului brut, exact ca cea stabilită pentru polițiști, prin OUG nr. 56/2017 (potrivit Executivului, e vorba de 12.539 de angajaţi din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor).

Actul normativ urmărește eliminarea discrepanțelor în ceea ce privește stabilirea salariilor lunare ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, care nu au beneficiat de aplicarea majorărilor prevăzute de Legea nr. 152/2017 şi OUG nr. 56/2017.

Cum se vor aplica majorările salariale

Polițiștii din MAI și unitățile/instituțiile/structurile aflate în subordinea sa vor beneficia de majorarea cu 10% a cuantumului brut al salariilor de funcţie.

Personalul civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională, cu excepția personalului civil din Ministerul Apărării Naţionale şi instituţiile aflate în subordinea sa vor beneficia de majorarea cu 15% a cuantumului brut al salariilor de bază.

Info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA