AcasăEvenimentLE-AU SĂLTAT DEALERUL – Vindea cocaină și ecstasy cu sute de euro...

LE-AU SĂLTAT DEALERUL – Vindea cocaină și ecstasy cu sute de euro în cluburile de noapte din Baia Mare (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

Percheziții în această dimineață la un dealer de droguri din municipiul Baia Mare. Procurorii DIICOT, ofițerii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate sprijiniți de trupele speciale ale Poliției efectueaza percheziții la un important maramureșean care este suspectat că ar comercializa cocaină în cluburile de noapte din municipiul Baia Mare și Satu Mare.
Din informațiile noastre se pare că individul vindea consumatorilor cu bani pliculete de câte 5 grame de cocaină cu 100 de euro. Individul a fost săltat și dus la audieri. Ancheta este în plină desfășurare.

ACTUALIZARE 1
„În total, s-au realizat în total 14 percheziţii în mai multe judeţe, printre care şi Maramureş. Vizate sunt cinci persoane, doi din judeţul Maramureş, cu domiciliile în Baia Mare şi Şomcuta Mare, respectiv trei persoane din Negreşti, judeţul Vaslui”, a precizat procurorul-şef Mihaela Porime, purtătorul de cuvânt al DIICOT.
Potrivit reprezentanţilor DIICOT, cei doi maramureşeni sunt cercetaţi pentru trafic de droguri de mare risc, în vreme ce vasluienii pentru trafic de droguri de mare risc şi introducerea în ţară de droguri de mare risc. Se pare că modul de operare era următorul – vindeau cantităţi minime de 10 grame la sume de aproximativ 80-100 euro per gram sau mai multe pastile odată. Cei cinci suspecţi erau monitorizaţi de mult timp, dar capac le-a pus tranzacţia realizată marţi, 14 iulie, spun surse apropiate anchetei. Conform acestor surse, unul din suspecţi a fost instruit să primească o sumă de bani în schimbul a 1.000 pastile ecstasy provenite din Belgia. Potrivit acelorleaşi surse, percheziţii s-au realizat şi în Satu Mare, Bihor, Cluj, Suceava şi Vaslui. Suspectul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Tribunalului Satu Mare cu propunerea de arestare.

ACTUALIZARE 2 – IPJ Maramureș
Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Maramureş au efectuat 14 percheziţii domiciliare în 5 judeţe, pentru destructurarea unei grupări specializate în trafic internațional de cocaină și ecstasy.
Astăzi, 15 iulie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combate a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca – Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T- B.T. Maramureş, au efectuat 14 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Maramureş, Suceava, Bihor, Vaslui şi Satu Mare. La activităţi au participat poliţişti de la structurile de combatere a criminalităţii organizate din Oradea, Satu Mare, Suceava şi Vaslui, polițiști și jandarmi din Maramureş, precum şi două echipaje canine din cadrul Direcţiei Regionale a Vămilor Cluj.
Acțiunea a vizat destructurarea unei grupări infracţionale de trafic internațional de droguri de mare risc, precum cocaină, comprimate MDMA şi ecstasy. Persoanele în cauză sunt bănuite că ar fi introdus droguri în ţară şi le-ar fi distribuit, fie direct, fie prin intermediari. De asemenea, membrii grupării și-ar fi creat legături bine structurate în mai multe ţări din comunitatea europeană, precum și în state din America Latină, aderând la activitatea de criminalitate organizată a unor grupări transfrontaliere de trafic internaţional de droguri periculoase.
În urma percheziţiilor, au fost ridicate 964 pastile de ecstasy şi un gram de cannabis. Mai multe persoane urmează să fie conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureş, pentru audieri. Cercetările sunt continuate pentru probarea întregii activități infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri mare risc. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Serviciul Român de Informaţii.
ACTUALIZARE 3 – Comunicat DIICOT
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş  efectuează cercetări faţă de suspecţiiPRECUP GRAŢIAN COSMIN  şi BUTEAN CRISTIAN VASILE pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc şi faţă de suspecţii BĂLĂUŢĂ VLĂDUŢ CONSTANTIN, BĂLĂUŢĂ ANDREI MIHAI şi ONCIU DUMITRU RĂZVAN, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc în forma introducerii ilegale în ţară.
În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada  martie – iulie 2015, suspecţii PRECUP GRAŢIAN COSMIN  şi BUTEAN CRISTIAN VASILE, prin intermediul suspecţilor BĂLĂUŢĂ VLĂDUŢ CONSTANTIN, BĂLĂUŢĂ ANDREI MIHAI şi ONCIU DUMITRU RĂZVAN, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au procurat din străinătate diverse cantităţi de cocaină şi pastile MDMA (Ecstasy) pe care aceştia le-au introdus în România şi le-au distribuit fie direct, fie prin intermediari unor cercuri extinse de consumatori de pe raza judeţelor Maramureş, Cluj, Bihor, Satu Mare, Suceava.
S-a reţinut că inculpaţii  BĂLĂUŢĂ VLĂDUŢ CONSTANTIN şi BĂLĂUŢĂ ANDREI MIHAI  au creat legături bine structurate în mai multe state  din spaţiul Uniunii Europene  cât şi din America Latină, aderând la activitatea de criminalitate organizată a unor reţele transfrontaliere de trafic internaţional de droguri cu potenţial ridicat de periculozitate (cocaină şi comprimate MDMA).
În mod regulat, suspecţii  BĂLĂUŢĂ VLĂDUŢ CONSTANTIN şi BĂLĂUŢĂ ANDREI MIHAI precum şi suspectul ONCIU DUMITRU RĂZVAN  s-au deplasat în străinătate de unde au procurat cantităţi importante de droguri de mare risc, introducându-le în România fie direct, fie prin diferite persoane interpuse. S-a reţinut că  suspecţii au oferit spre vânzare cantităţi importante la o singură tranzacţie, respectiv minimum 10 grame de cocaină cu sume variind între 80 – 100/gram.
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca – Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş,  au efectuat,  la data de 15 iulie 2015, 14 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Maramureş, Suceava, Bihor, Vaslui şi Satu Mare. Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost depistate şi ridicate 964 pastile de ecstasy şi un gram de cannabis. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, Satu Mare, Suceava şi Vaslui. Suportul de specialitate tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

ACTUALIZARE 4 – Răzvan Perța a fost arestat preventiv
Tribunalul Satu Mare a admis cererea procurorilor DIICOT privind arestarea preventivă a inculpatului Perța Răzvan pentru 30 de zile. Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  38/2015  15.07.2015.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA