AcasăActualitateSocialLĂSAT NESUPRAVEGHEAT - Un copil de șase ani a ajuns în comă...

LĂSAT NESUPRAVEGHEAT – Un copil de șase ani a ajuns în comă alcoolică la spital

DISTRIBUIȚI

LĂSAT NESUPRAVEGHEAT Caz tulburător într-o comună din județul Botoșani. Un copil în vârstă de şase ani a ajuns, în comă alcoolică, la spital, după ce a băut vin.

LĂSAT NESUPRAVEGHEAT Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au deschis o anchetă, iar poliţiştii i-au amendat pe părinţi pentru nesupravegherea minorului.

 Copilul familiei Iliescu din localitatea Nichiteni, comuna Coţuşca, a găsit, duminică, o sticlă de vin şi a băut din ea. Nu părinţii au fost însă cei care au observat că minorul acuza o stare de somnolenţă ciudată, ci un vecin care a fost și cel ce a chemat ambulanţa.
 Copilul a fost transportat la spital, aproape de comă alcoolică, probele prelevate de cadrele medicale arătând că minorul a avut o alcoolemie de 1,15 g/l alcool pur în sânge. A primit tratament de specialitate, iar marţi a fost externat.

„În cursul zilei de duminică s-a prezentat în Serviciu Urgenţe un copil de şase ani cu intoxicaţie acută de alcool. S-au prelevat probe biologice şi a reieşit o alcoolemie de 1,15 g/l.

Din discuţia medicilor cu părinţii, aceştia au spus că minorul a consumat aproximativ 200 de ml de vin. În acest moment starea copilului este bună urmând a fi externat”, a declarat Ştefan Bercea, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Mavromati.

În paralel, reprezentanţii DGASPC au declanşat o anchetă şi s-a constatat că a fost un accident casnic, copilul fiind încredinţat în continuare familiei, însă cu supravegherea specialiştilor.

„Cazul a fost evaluat în regim de urgenţă de către asistentul social din cadrul Serviciului Comunitar Specializat şi urmare a evaluării iniţiale realizate în colaborare cu referentul social, asistentul medical comunitar de la nivelul Primăriei, s-a constatat că a fost un accident casnic.

Ei propun preluarea copilului în mediul familial şi monitorizarea cazului de către autorităţile nesupravelocale. De asemenea vom monitoriza şi noi acest caz, asistentul social se va deplasa la domiciul părinţilor şi va avelua consecinţele. În prezent copilul va fi preluat de la spital de către părinţi.

Este primul incident sesizat de autorităţile locale în această familie. Autorităţile locale caracterizează familia ca fiind de bună credinţă, apreciată în comunitate”, a declarat Felicia Mihai, şef Serviciu Comunitar în cadrul DGASPC.

Părinţii spun că băiatul este al patrulea copil al lor, însă nu a mai avut asemenea probleme. Mama băiatului, Mărioara, a povestit că fiul ei a găsit sticla de vin pe stradă şi a băut din ea.

„Soţul era plecat după pâine în sat şi când s-a întors el deja băuse, dar noi nu ştiam. Nu ni s-a mai întâmplat aşa ceva.

citeşte şi GEST ŞOCANT – Subofițer găsit spânzurat la Unitatea Militară Someșeni

Am fost puşi de cei de la DGASPC să semnăm o declaraţie că îl vom supraveghea mai bine”, a spus mama minorului.

sursa

foto

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA