AcasăEvenimentO OAZĂ ATRACTIVĂ - Lacul din Parcul Regina Maria , populat cu...

O OAZĂ ATRACTIVĂ – Lacul din Parcul Regina Maria , populat cu nuferi şi crapi japonezi

DISTRIBUIȚI

Lacul din Parcul Regina Maria (Municipal) a devenit dintr-o ruină un punct de atracţie pentru băimărenii de toate vârstele. Investiţia a fost finalizată în cea mai mare parte, acum totul fiind la stadiul de retuşuri. Potrivit declaraţiilor făcute de către primarul Cătălin Cherecheş, iazul are crapi japonezi și nuferi aclimatizați fiind din nou un punct de interes pentru cetățeni și turiști deopotrivă.

“Sunt bucuros să văd că am reușit să finalizăm încă un proiect așteptat de băimăreni, mai ales că vorbim de un lac care timp de foarte mulți ani a fost abandonat. Era o groapă cu mizerie aici și astăzi avem pești, nuferi și oameni fericiți că am reușit să transformăm încă un spațiu public din orașul nostru. Acest loc este un spațiu ideal pentru tinerii care doresc să facă starea civilă, insulița fiind potrivită pentru organizarea unui astfel de eveniment. Pe viitor va fi posibil ca tinerii băimăreni care doresc să își unească destinele să facă acest pas aici.

Am amplasat un pod din fier forjat, vom avea toate dotările pentru a face stări civile și cred că tinerilor le va plăcea foarte mult. Am început să creăm aici un ecosistem, am populat lacul cu 1000 de crapi japonezi, 250 de nuferi de soi, de cinci culori diferite. După ce se va coloniza toată suprafața iazului cu tipurile necesare de bacterii pentru a fi un ecosistem viabil va fi și apa mai curată. Evident, la acest capitol al curățeniei va trebui să ne bazăm și pe comportamentul civilizat al celor care vor veni să viziteze”, a explicat Cherecheş.

Trebuie spus că acum se fac şi lucrările pentru amenajarea acelei piste pentru cei care vor să alerge prin parc pentru sănătatea trupului şi a minţii.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA