Acasăsinucidere maramuresLa Zilele Filmului Suedez din Baia Mare, Ambasadorul Suediei a vorbit în...

La Zilele Filmului Suedez din Baia Mare, Ambasadorul Suediei a vorbit în limba română despre filmul suedez

DISTRIBUIȚI

Ambasadorul Suediei, Excelenţa Sa Anders Bengtcen a participat la deschiderea Zilelor Filmului Suedez în Baia Mare, eveniment care a avut loc duminică seara la Bastionul Măcelarilor.

Excelenţa Sa le-a vorbit – în limba română –  celor prezenţi despre colaborarea pe plan economic dintre Maramureş şi Suedia, despre faptul că în judeţul nostru există investiţii ale partenerilor suedezi şi se doreşte dezvoltarea şi diversificarea pe viitor a acestora. De asemenea, a făcut o scurtă prezentare a filmelor care urmează a fi derulate în cadrul acestei manifestări.

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu i-a făcut oaspetelui suedez o scurtă prezentare a Bastionului Măcelarilor, vizitând împreună atelierele de meşteşuguri tradiţionale din curtea acestuia.

„Apreciez faptul că Excelenţa Sa a răspuns pozitiv invitaţiei noastre, pentru a stabili împreună care sunt domeniile pe care Maramureşul şi Suedia pot colabora pe viitor. Schimburile culturale sunt întotdeauna un prim pas spre cunoaşterea între două popoare, iar cunoaşterea reprezintă un pas spre colaborare, spre închegarea unor legături economice, politice, administrative. Apreciez promptitudinea cu care aţi răspuns solicitării noastre de a trimite filme suedeze tritrate pentru a derula Zilele Filmului Suedez în Baia Mare. Cinemotografia unei ţări este expresia culturii acelei naţii, este radiografia interioară a sufletului ei. Cinematografia suedeze are rigoare, eleganţă şi profunzime, nefiind nici comercială, nici superficială. Ea a dat cinematografiei mondiale mari regizori şi mari actori. Doresc să vă simţiţi bine în Maramureş, şi sper ca această vizită să reprezinte un pas important pentru colaborările viitoare.” – a adăugat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu.

Biroul de presă

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA