AcasăAlteleEconomicLA VARĂ CRESC SALARIILE - Legea salarizării unitare va fi gata în iunie

LA VARĂ CRESC SALARIILE – Legea salarizării unitare va fi gata în iunie

spot_img

DISTRIBUIȚI

LA VARĂ CRESC SALARIILE Legea salarizării unitare, prin care vor crește toate salariile românilor, va fi finalizată la mijlocul acestui an, urmând ca ea să fie dezbătută și aprobată în Parlament în toamnă, scrie Libertatea.

LA VARĂ CRESC SALARIILE Proiectul Legii, întocmit de fostul ministru al muncii Rovana Plumb privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, propune 116 clase de salarizare, cel mai mic salariu în sectorul bugetar urmând să fie de 1.625 de lei, iar cel mai mare de 22.000 de lei.

Actualul șef de la Ministerul Muncii, Lia Olguța Vasulescu, va lua ca punct de plecare legea așa cum a fost gândită de Rovana Plumb, în guvernul Ponta.

„Legea salarizării unitare va fi discutată cu partenerii sociali. Avem 32 de miliarde de lei prinse în următorii 3 ani pentru creşterile de salarii, începând din februarie.

După ce terminăm cu bugetul de stat, pentru că asta e prioritatea zero pentru noi, vom intra în discuţii cu partenerii. Termenul dat e trimestrul al doilea, deci până în iunie suntem obligaţi să avem legea dată în Parlament.

Nu avem de ce s-o amânăm, pornim de pe legea Rovanei Plumb, şi aceea trebuie un pic periată, dar nu vom merge pe legea tehnocraţilor.

Acolo e o creştere de 19,5 miliarde de lei, noi am prognozat 32 de miliarde de lei”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

sursa

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA