AcasăActualitate112LA UN PAS DE MOARTE – Podul din zona Grădina Morii din...

LA UN PAS DE MOARTE – Podul din zona Grădina Morii din Sighet s-a rupt. O fetiță de 4 ani și tată ei au căzut în râul Iza

DISTRIBUIȚI

LA UN PAS DE MOARTE Nepăsare criminală este ceea ce caracterizează lipsa de interes a autorității locale a municipiului Sighet legată de starea precară în care se află puntea suspendată peste râul Iza de lângă parcul „Grădina Morii”.

O fetiță în vârstă de doar patru ani împreună cu tatăl ei au căzut de pe pod de la o înălțime de cca 5 metri direct în apele învolburate în ale râului Iza, după ce câteva traverse de lemn putrede au cedat sub greutatea acesteia și a tatălui ei, potrivit Sighet247.ro.

Incidentul s-a petrecut în seara de duminică, 17 iunie a.c., în jurul orei 19. Fetița se afla pe pod împreună cu tatăl acesteia și cu încă o familie cu o fetiță în vârstă de doi ani. În timp ce cele două familii traversau podul, scândurile putrede au cedat, rezultând în căderea în râu a fetiței și a tatălui acesteia.

Doar curajului unui sighetean a făcut ca fetița să nu își piardă viață. Un bărbat ce se afla pe puntea suspendată la momentul producerii incidentului a văzut fetița căzând în apă și nu a stat mult pe gânduri, sărind de pe punte în apă și salvându-i viața.

Menționăm că nivelul râului Iza este mult peste cel normal, ca urmare a precipitațiilor abundente din ultima perioadă. Dacă bărbatul curajos nu ar fi sărit în apă pentru a o salva pe fetiță, aceasta, cel mai probabil că ar fi fost purtată în aval de către apele râului și și-ar fi pierdut viața.

Puntea suspendată de la „Grădina Morii” peste râul Iza se află de mai mulți ani într-o stare deplorabilă, fiind un adevărat pericol public pentru trecători: cam toate traversele de lemn sunt putrede, unele traverse lipsesc iar cablurile de susținere ale punții sunt foarte deteriorate, practic puntea atârnând în doar câteva cabluri, restul fiind rupte.

Fetița căzută de pe punte în râu a fost transportată la Spitalul municipal Sighet pentru acordarea de îngrijiri medicale. Personalul medical de la Urgență a declarat pentru Sighet 247 că fetița, la sosire, se afla într-o stare medicală generală bună, fără a prezenta urme traumatice și nu era nici în stare de hipotermie. Fetița a fost externată după aproximativ două ore, iar familia a fost rugată să o țină sub observație, având în vedere că este cunoscută cu episoade de epilepsie.

Totodată la fața locului s-au deplasat un echipaj al Poliției municipiului, un echipaj al Poliției locale și laboratorul criminalistic pentru efectuarea cercetărilor și asigurarea zonei. Ulterior, o echipă de la SPG Urbana a înlocuit câteva traverse putrede de pe pod.

Deși la Primarul municipiului, la Primărie și mai peste tot s-au depus nenumărate sesizări cu privire la starea deteriorată a punții suspendate, nimeni nu a făcut nimic: atât primarul Horia Scubli cât și viceprimarul Ildiko Ibolya Beres au rămas nepăsători, văzându-și doar de treburile personale, angajări, postări pe Facebook etc. Cât timp mai trebuie să treacă, domnule primar, până să faceți ceva? Chiar trebuie să moară oameni să reparați o nenorocită de punte, că doar nu o fi autostradă de la Sighet la Negrești?

Sursă info și foto: Sighet247.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA