spot_img
AcasăMARAMURESUL ISTORICLa un eveniment de famile transformat în protest public, Traian Băsescu, huiduit...

La un eveniment de famile transformat în protest public, Traian Băsescu, huiduit ca Dinu Păturică!

DISTRIBUIȚI

România nu deţine în format video imagini cu un şef de stat huiduit la căsătoria propriei odrasle. Secvenţele sunt antologice şi, fără îndoială, vor face înconjurul planetei.
Sau ar trebui să facă. Dacă valorile morale mai înseamnă ceva în lumea de astăzi, atunci, secvenţele cu preşedintele României fluierat, huiduit şi împroşcat cu tot felul de atribute merită difuzate peste tot. Ele arată cum se decontează puterea folosită cu dispreţ faţă de semeni, faţă de necazurile şi aspiraţiile acestora. Când cel desemnat să exercite puterea o ia razna, politica îi intră în casă, în viaţa de familie, în viaţa personală a rudelor şi chiar încearcă să se strecoare în patul miresei.
Nunta Elenei Băsescu seamănă cu un eveniment de familie al lui Dinu Păturică. Sărac, super-mediocru în şcoală, de extracţie modestă, dominat de spiritul călătoriilor pe mare, Traian Băsescu a încercat şi aventura politică şi a ajuns până la cele mai înalte dregătorii. Din păcate, comportamentul şi gîndirea omului n-au putut ţine pasul cu succesiunea accelerată a oportunităţilor valorificate în bătălia politică. Traian Băsescu a ajuns în Palatul Cotroceni trădînd apucături de pe vremea cînd colinda porturi, cînd debarca la Constanţa sau cînd învîrtea expediente pentru a supravieţui restricţiilor impuse de comunism.
La Primăria Sectorului 2, Traian Băsescu şi rudele, adunate pentru un fericit eveniment de familie, au arătat ca un clan condus de Dinu Păturică, cel ajuns în cel mai important scaun al statului român. Protestatarii fluierau şi înjurau, iar el le flutura mîna, transmiţînd dispreţuitor salutul său către aceştia, către învinşii de la referendum, către nevoiaşii care nu puteau face faţă chinurilor zilnice, necum să ajungă la meniul de 75 de euro pregătit pentru 800 de invitaţi la Palatul Prinţului Nicolae.
Care sunt cele 400 de familii rude cu familiile preşedintelui României sau cu cea a socrilor mari? Au fost invitaţi şi finul Bercea Mondialu, şi pelticul prinţ Paul de fraţii Păunescu? Din ce arbore genealogic de mahalagiu de Constanţa sau de nea Gheorghe de Basarabi rezultă 400 de familii cu rude? Vin familii regale sau reprezentanţii unor şefi de state şi ai unor guverne? Sau Traian Băsescu i-a invitat la Palatul Snagov pe toţi comandanţii de vas şi pe toţi marinarii şi pe toţi agenţii secreţi de la Anvers? Sau Palatul Snagov adună doar lume românească de mîna a treia? Plutoane de ciocoi vin la ordin să îşi arate supunerea. Nu se adună astăzi decît toţi marinarii de pe valurile politicii româneşti? Cu pedeliştii de frunte, cu asfaltangiii şi vameşii, cu promovaţii şi răsplătiţii pe posturi, deveniţi parte din marea familie prezidenţială, cea care a administrat şi spoliat România în timpul regimului Băsescu? Mai fac parte din „familie” şi verii Kovesy şi Coldea şi vin şi ei cu darul la această sărbătoare de clan politic? Și vărul Daniel Moldoveanu, şi cumnatul Sorin Blejnar? Și vărul cu marmura, Adi Videanu? Ar putea lipsi de la nunta Ebei verişoara Nutzy sau unchiul Cocoş?
Nunta de astăzi seamănă cu o chetă a lui Dinu Păturică, dar şi cu o răzbunare a mulţimii,s trînsă în faţa sectorului 2 spre a-i aduce aminte lui Traian Băsescu cine este el de fapt. Și în ce situaţie nefericită pentru ţară şi pentru oameni trăieşte o bucurie de familie pe care şi-a stricat-o singur.
De dragul puterii, Traian Băsescu a riscat şi nunta fiicei sale!
Post scriptum:
Preşedintele, alias socrul mic, nu pricepe nici astăzi cumplita ofensă adusă României prin propulsarea cu toate forţele aflate la îndemînă a bietei fete în Parlamentul European.
Cornel Nistorescu

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA